“Ce este mai frumos și mai spectaculos decât să vezi răsăritul soarelui dintr-un lan de grâu în pârgă sau apusul dintr-un câmp de floarea soarelui înflorit?”

Interviu cu echipa femeilor din cadrul Expert Agribusiness Fundulea

Cum definiți termenul de femeie de carieră în acest domeniu al agriculturii?

Pentru că știința nu are granițe, pentru că femeia este parte importantă a societății, pentru că “Agricultura” este un substantiv eminamente feminin, iar “Cariera” asemenea, deoarece “Munca” este pentru oricine dorește să evolueze într-o societate avansată, “Femeia de carieră în agricultură” înseamnă ambiție, înverșunare, dar și libertate, pasiune, creație, dezinvoltură, frumusețe chiar și cu mâinile crăpate și fața arsă de frigul toamnelor târzii sau arșița verilor toride. Și ce este mai frumos și mai spectaculos decât să vezi răsăritul soarelui dintr-un lan de grâu în pârgă sau apusul dintr-un câmp de floarea soarelui înflorit?

Care este secretul succesului profesional al femeilor?

Secretul succesului profesional al femeilor din agricultură este perseverența, ambiția, puterea și forța, dorința de cunoaștere și de evoluție a societății în întregime și, toate acestea, cu gândul la faptul că scopul nobil este de a asigura hrana necesară omenirii.

Ce elemente definitorii vă motivează în activitate?

În primul rând, educația pe care am primit-o în familie, dragostea pentru muncă pe care părinții, dascălii, mentorii profesionali ni le-au transmis cu blândețe și cu multă înțelepciune, astfel încât nimic să nu pară greu sau imposibil de realizat. Apoi, dorința de a crește profesional, de a scormoni prin cotloanele geneticii și ameliorării, de creație continuă și de observare a transformărilor obținute în urma unui sezon de muncă. Este ca și în cosmetică, abia aștepți să vină finalul unui sezon de muncă și să vezi rezultatele.

Ce sfaturi oferiți tinerelor aspirante la o carieră de succes?

Să meargă negreșit pe drumul pe care și l-au ales, să încerce să culeagă doar exemplele care le motivează, să își apropie doar profesioniști care le inspiră și de la care pot fura din secretele reușitei profesionale, să fie curioase, să aibă curajul să ceară sprijin și ajutor, pentru că, niciodată, teoria pe care o învățăm în școală nu este suficientă pentru a crește frumos și în practica meseriei.

Vă rugăm să transmiteţi un mesaj tuturor femeilor care activează în agricultură.

Noi, femeile din echipa EXPERT AGRIBUSINESS FUNDULEA, le transmitem tuturor doamnelor și domnișoarelor din Agribusiness să fie sănătoase, să fie puternice și ambițioase, să fie creative, curajoase și să aibă multă inspirație, să lupte cu îndârjire pentru a evolua profesional și să nu uite niciodată că: a fi frumoasă înseamnă a fi bine cu tine.

Fiți bucurie, fiți exemple frumoase, zâmbiți și luminați oamenii dragi vouă!

La mulți ani, femei brave din Agribusiness!

Vă dorim o primăvară în care să inspirați adânc aerul proaspăt al pământului odihnit, care așteaptă să fie din nou roditor, parfumul florilor de câmp și al florilor voastre preferate.