Ce fructe și legume ar trebui să consumăm în funcție de sezon?

Toamna

În fiecare toamnă, pe măsură ce temperaturile scad, fructele și legumele de vară dispar, cu excepția celor din sere. Aceasta este perioada anului în care trebuie să ne concentrăm pe cumpărarea și consumul de legume rădăcinoase, foarte sănătoase de altfel. Este, de asemenea, un moment perfect pentru a folosi vedeta toamnei, dovleacul, făcând supe, mâncăruri de dovleac și deserturi.

În ceea ce privește fructele, cele printre cele de sezon, se numără merele, gutuile, perele și prunele.

Iarna

Iarna este o perioadă în care este deosebit de important să rămânem sănătoși și să mâncăm alimente potrivite. Dar ce înseamnă asta?

Legumele în sezonul de iarnă includ varza roșie și cea albă, varza de Bruxelles, rădăcinoasele și cartofii. Dacă vorbim despre fructe, merele, alături de pere, gutui și nuci rămân printre preferatele consumatorilor.

Primăvara

În timpul primăverii, totul înflorește, totul revine la viață, inclusiv fructele și legumele. Așadar, aceasta este perioada anului pentru a profita la maxim de legumele proaspete încolțite, precum ceapa de primăvară, salata verde, ridichile,  broccoli, sparanghelul, spanacul și bineînteles urzicile. Dacă ne gândim la fructe, nu putem uita cireșele de mai.

Vara

Vara putem spune că este cea mai ofertantă. Avem fructe și legume pe alese, ne putem bucura de absolut tot ceea ce dorim si putem profita de ele și să le conservăm pentru sezonul rece.