Cel mai mare târg de agricultură din zona de vest a țării, Agromalim, şi-a  deschis porţile

Cel mai mare târg de agricultură din zona de vest a țării, Agromalim, şi-a deschis porţile astăzi, 12 septembrie 2019 la Expo Arad. Peste 250 de expozanți din România și  companii din domeniu din alte șase țări, Ungaria, Polonia, Italia, Austria, Germania şi Serbia participă la cea de-a XXX-a ediție a Agromalim.

“Avem o suprafaţă foarte generoasă pentru expozanţi, de 35.000 de metri pătraţi, din care 4.500 în interior. Ne aşteptăm ca la ediţia din acest an să avem aproximativ 20.000 de vizitatori”, a spus Gheorghe Seculici, Preşedintele Camerei de Comerț Industrie și Agricultură Arad.

Crescători de animale şi asociaţii de profil vor fi prezenţi la tradiţionala expoziţie de animale de rasă sau de hobby. Totuşi, pentru că în apropiere de Arad există confirmate focare de pestă porcină africană, autorităţile nu au permis aducerea în expoziţie a porcilor, vitelor şi ovinelor, la fel ca în anii trecuţi. Din această cauză şi numărul expozanţilor este mai mic decât la ediţia din 2018, când au fost 295.

Timp de patru zile vizitatorii vor putea asista la demonstraţii cu utilaje agricole sau ale fermierilor, demonstraţii cu robotul Banat premiat la „Field Robot Event  2019” desfăşurat în  Germania sau vor putea vedea concursul de îndemânare în conducerea unui tractor. Totodată, vor exista standuri cu preparate tradiţionale și vor fi organizate concursuri cu premii.