Compania KWS – 8 soiuri de grâu de top!

Compania a fost prezentă în câmpul demonstrativ de la Stațiuniunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Caracal cu 8 soiuri de grâu: Basilio, Complice, Winner, Ortolan, Filon, Euclide, Providence și Toscadou.

Soiul de grâu Basilio este vârful de lance al producătorului. Adaptat tuturor zonelor de cultură din România, Basilio îndeplinește cerințele fermierilor în ceea ce privește performanța agronomică, furnizând în același timp calităților tehnologice cerute de industrie.

Basilio este un soi de grâu aristat, cu o talie medie, cu toleranţă foarte bună la cădere, o putere mare de înfrăţire, chiar și în condiţii dificile, care prezintă o toleranță mare la toți patogenii aparatului foliar. Precum și o toleranță bună la iernare și la bolile specifice, în special la rugini (galbenă și brună) și la Fuzarioză. Combinația dintre maturitate timpurie, randamente stabile și calitate este o caracteristică a soiului Basilio, care se remarcă totodată și prin caracteristici bune de morărit şi panificaţie.

Complice este un soi de grâu aristat care asigură o serie de calităţi superioare pentru panificaţie caracterizat printr-o rezistență foarte bună la: Făinare (Blumeria graminis) Helmintosporioză (Dreschlera tritici-repentis) Septorioză (Septoria tritici) dar și la iernare şi la cădere. Soiul cu un potenţial de producţie excepţional în condiţii intensive de tehnologie are un MMB mare şi capacitate de înfrăţire superioară, astfel că necesită o normă redusă la semănat.

Winner – soi de grâu aristat, grupa de maturitate mediu spre tardiv, rezistenţă bună la rugini şi pretabil pentru o tehnologie rustică.

Ortolan – un posibil succesor al soiului Basilio – soi de grâu de toamnă cu profil fitosanitar bun, mai ales dacă intră în iarnă curat şi acoperă rândurile foarte bine. Are rezistenţă foarte bună la făinare şi la rugini.

Filon  este un soi de grâu nearistat care  răspunde foarte bine la aplicarea unei tehnologii intensive. În testările din Franţa a depăşit în mod regulat producţia de 9-10 tone/ha.

Euclide este un soi de grâu aristat, cu talie medie, foarte rezistent la iernare și la cădere, cu un bun potențial de producție și randament stabil Soiul prezintă bune caracteristici de morărit și de panificație,fiind  excelent pentru producția de biscuiți