Compania Metzer, cu tradiție în sistemele de irigații, a deschis o linie de producție modernă în România!

Astăzi, 27 martie 2023, compania israeliană Metzer, specializată în fabricarea sistemelor de irigații, a deschis oficial o unitate modernă de producție în România, la Dragomirești Logistics Park, în localitatea Dragomirești Vale, județul Ilfov, unde sunt amplasate fabrica, depozitele și birourile.

La eveniment au participat ambasadorul Israelului în România, Excelența Sa Reuven Azar și ambasadorul Potugaliei în România, Excelența Sa Paulo Cunha Alves, care au transmis câte un mesaj invitaților și organizatorilor. Deschiderea i-a revenit lui Constantin Hada, CEO Metzer România, care a subliniat faptul că Metzer România este a zecea subsidiară a companiei mamă, care la bază este o cooperativă agricolă a fermierilor.

De asemenea, au mai luat cuvântul Rareș Ștefan Burlacu, Președintele Agenției Române pentru Investiţii şi Comerţ Exterior, Sorin Moise, Secretar de Stat MADR, Călin Cosar, Președintele Camerei de Comerț și Industrie România – Israel, Shmuel Schupack, Președintele Metzerplas EU, Luis Henriques, CEO Heliflex Tubos & Mangueiras, dar și Giora Inbar, Președintele Grupului Metzer.

Metzer este o companie din Israel, înființată în anul 1970, care s-a dedicat dezvoltării și fabricării de produse de înaltă calitate pentru clienții din întreaga lume. Cu o experiență de peste 50 de ani firma a dezvoltat parteneriate strategice pe termen lung cu numeroși clienți din întreaga lume. Compania proiectează, modernizează și produce în mod continuu o gamă largă de linii de irigare prin picurare dar și conducte de conducție PE pentru apă, apă uzată și gaz, utilizând numai materiale de înaltă calitate, ecologice.

Metzer este una dintre cele mai importante companii de irigare, care aduce clienților săi tehnologii inovatoare de gestionare a apei. Depășind limitările deficitului de apă, topografiei dure și calității scăzute a solului, sistemele de irigare prin picurare Metzer sunt ideale pentru fiecare cultură și buget, ajutând cultivatorii să profite la maximum de randamentul culturilor lor.

Microirigațiile sau mai bine spus, irigarea prin picurare, reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de irigare, având în vedere economia de apă și de fertilizat pe care fermierii o pot avea ca un beneficiu. Avantajul nostru constă în faptul că suntem prima companie israeliană care a deschis o linie de producție în România. Pe lângă sistemele de irigare prin  picurare, ca un atu important vom avea și posibilitatea să producem și conducte de aducțiune.

De asemenea instalațiile de irigare prin picurare vor fi personalizate în funcție de necesitățile fermierului, de condițiile de cultură, de areal iar prin tehnologia digitală, cu ajutorul senzorilor, a stațiilor meteo se va asigura o monitorizare high level”, a subliniat Constantin Hada, CEO Metzer România.

​„Metzer este prima companie israeliană care își deschide subsidiară și o fabrică de linii de picurare în România. Vom oferi fermierilor servicii și consultanță de specialitate. Ne vom implica în proiecte  în care vom oferi soluții nu doar în sfera irigării prin picurare, ci și în cea a irigării prin pivoți sau prin sisteme liniare de tip hipodrom. Vom personaliza fiecare soluție de irigare pe care o vom oferi fermierilor.

În ultimii ani irigarea prin picurare a devenit din ce în ce mai populară nu doar în rândul celor care cultivă legume sau pomi fructiferi, ci și în al celor din cultura mare. Porumbul răspunde și el foarte bine la irigarea prin picurare. Investiția pe hectar este relativ mică în jur de 1.000 euro/ha, în funcție de dimensiunea solei,  sau de distanța până sursa de apă. În general, sistemul este simplu, ne trebuie o conexiune la sursa de apă, care să conțină un echipament de filtrare, un echipament de control al presiunii, un apometru și mai departe conducte sau furtunuri  flexibile pentru distribuția apei și, desigur, liniile de picurare. Suntem extrem de bucuroși că și fermierii români au înțeles cum să utilizeze acest sistem de irigații, beneficiile acestuia, aspecte care i-au determinat să își mărească suprafețele irigate”, a precizat Shmuel Schupack, Chairman Metzerplas EU.

Este extrem de importantă expertiza și experiența companiei Metzer în domeniu, chiar impresionantă. Am văzut ceea ce au reușit ei prin această tehnologie modernă de irigare prin picurare folosind un sistem nou de digitalizare și cred că va fi fabulous și în România!

Astfel, tehnologia va fi din Israel, fabricația va fi în România și produsul final va fi românesc, drept urmare începutul anului 2023 este marcat de lansarea unui sistem unic de irigare prin picurare, pregătit să revolutionize piața agricolă!”, a completat Costin Hada, CEO Metzer România.

Deoarece în ultimii ani irigarea prin picurare a căpătat amploare în mod special în cultura mare, colectarea liniilor de picurare și reciclarea lor începe să fie o preocupare constantă, având în vedere faptul că acestea se înlocuiesc în fiecare sezon de producție. Mezter România lucrează deja la un program de colectare, purtând deja discuții cu marile companii din domeniul reciclării materialelor plastice.

În portofoliul nostru avem utilajele necesare instalării și colectării liniilor de picurare. În acest moment, fermierii români nu au acest serviciu asigurat de furnizori, însă noi vom fi primii care vom asigura colectarea și preluarea liniilor de picurare la sfârșitul sezonului. Astfel, vom crea un cadru în care fermierul, reciclatorul și nu în ultimul rând producătorul, adică noi, să avem cu toții beneficii și să contribuim la protejarea mediului și să luptăm împreună împotriva poluării”, a concluzionat Constantin Hada.