Cornelia Pistol, Saaten Union România: “Pe primul loc ar trebui să punem munca în echipă, pentru că întotdeauna de aici vin cele mai bune rezultate!”

Interviu cu Cornelia Pistol – International Key Account Manager Saaten Union România

Cum definiți termenul de femeie de carieră în acest domeniu al agriculturii?

Femeia de carieră în agricultură, dar și în orice alt domeniu, este cea care reușește să funcționeze după un set de valori foare bine definite. Din punctul meu de vedere, femeia de carieră se poate numi acea persoană care a ajuns să aibă succes din punct de vedere profesional, dar și din punct de vedere personal. Acesta îmbinare de elemente, cred că îți oferă cea mai mare satisfacție personală. 

Care este secretul succesului profesional al femeilor?

Agricultura a devenit un segment din ce în ce mai competitiv, iar pentru a face performanță ai nevoie de cunoștinte tehnice solide, dar și de o mare pasiune pentru acest domeniu.

Indiferent în ce industrie activezi nu cred că există un “secret” al succesului. Unul dintre criteriile de bază este perfecționarea continuă, dar și foarte multă muncă și implicare. Pentru a excela în orice activitate trebuie să dai dovadă de: corectitudine, perseverență, învățare continuă și poate cel mai important, să ai o mare putere de adaptabilitate.

Ce elemente definitorii vă motivează în activitate?

Pricipalele elemente care mă motivează în fiecare zi sunt modelele de manageri din jurul meu, din compania Saaten Union România. De-a lungul celor 15 ani de activitate în agribusiness am avut norocul să am în jurul meu oameni deosebiți și profesioniști de excepție, dar și mentori de la care am învățat că fără implicare, muncă și o continuă perfecționare este greu să reușești în acest domeniu.

Pe primul loc ar trebui să punem munca în echipă, pentru că întotdeauna de aici vin cele mai bune rezultate. “Omul” ar trebuie să reprezinte unul dintre cele mai importante investiții în cadrul unei organizații, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

Ce sfaturi oferiți tinerelor aspirante la o carieră de succes?

În primul rând este important să se gândească foarte bine la ceea ce își doresc de la viitorul lor profesional, fară să lase lucrurile la voia întâmplării. Femeile trebuie să aibă curaj și să-și stabilească obiective, uneori chiar mărețe. Modelele care pot ajuta tinerele generații sunt femeile de succes din jurul nostru. Acestea au încredere în forțele proprii, sunt creative și știu foarte bine să-și organizeze și viață personală.

Vă rugăm să transmiteţi un mesaj tuturor femeilor care activează în agricultură.

Consider că suntem norocoase că am hotărât să fim parte din această frumoasă ramură și anume, agricultura. Cred cu tărie că este o meserie în egală parte atât pentru bărbați, dar și pentru femei, care necesită foarte multă implicare și dăruire. Fără această combinație nu poți realiza lucruri frumoase.

În opinia mea, trebuie să ai încredere în forțele proprii, să ai curaj în a-ți asuma obiective înalte, precum și perseverență. Întotdeauna, ar trebui să ne ghidăm după motto-ul “Nu există nu se poate!”