Cum combatem rezervele biologice ale dăunătorilor și bolilor care supraviețuiesc sezonului rece în pomicultură?

Tratamentele de iarnă în pomicultură se bazează în general pe utilizarea succesivă a substanțelor cu efect fungicid și insecticid.

Scopul acestor tratamente? Combaterea rezervelor biologice ale dăunătorilor și bolilor care supraviețuiesc sezonului rece (ciuperci și bacterii: rapăn, foc bacterian, ciuruire etc.).

Care sunt substanțele și, respectiv, produsele utilizate pentru tratamente? Tratamentele destinate controlului fitosanitar într-o cultura se stabilesc pentru un anumit tip de agent de dăunare, fie că ne referim la bacterii, ciuperci sau dăunători. În funcție de stadiul vegetativ, se vă stabili atât concentrația, cât și numărul de tratamente.

Printre soluțiile utilizate recomandăm:

Zeama bordeleză – pentru tratarea eventualelor boli fungice.

Insecticidul Mospilan 20 SG împreună cu adjuvantul N-Oil, pe bază de ulei vegetal de floarea soarelui – pentru combaterea formelor hibernante ale păduchilor țestoși, dar și a altor dăunători.

Fungicidul Alcupral 50 PU – reduce considerabil atât infecțiile primare cauzate de agenți patogeni, cât și formele de rezistență ale acestora. Foarte important este că aceste tratamente să nu se execute pe vreme ploioasă și în condiții de vânt!

Tratamentele se fac doar cu produse omologate pentru speciile pomicole, preparate conform indicațiilor de pe etichetă și achiziționate doar de la surse autorizate.

De asemenea, respectarea dozelor împiedică aparația fenomenelor de fitotoxicitate sau a formelor de rezistență în cazul unor boli sau dăunători.

Pentru mai multe detalii despre ofertă noastră vă rugăm să apelați la reprezentanții ALCEDO din zona dumneavoastră. Informații găsiți și în aplicația ALCEDO, disponibilă în AppStore sau Google Play: https://aplicația.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO