De ce este necesară fertilizarea localizată, la semănat, în agricultura regenerativă?

O veriga foarte importantă în tehnologia unei culturi este fertilizarea. În ultimul deceniu, un loc important în procesul de fertilizare este ocupat de fertilizarea localizată concomitent cu semănatul.

De ce trebuie să concentrăm fertilizantii încă de la semănat în zona unde vor fi absorbiți de sistemul radicular al plantelor?

Pentru a evita situația în care plantele nu au suficient azot să poată crește în mod normal, fenomen denumit “foame de azot”, dar și pentru a stimula activitatea microorganismelor care participă la descompunerea resturilor vegetale. Având în vedere obiectivele urmărite și în noul Plan Național Strategic pentru 2023-2027, prin aplicarea localizată a fertilizantilor starter concomitent cu semănatul, se reduc emisiile de gaze cu efect de seră, aceasta fiind una dintre practicile agreate în agricultura conservativa, ce își propune sechestrarea carbonului și obținerea de recolte carbon negative / neutre.

Fertilizanții din gama STARTMAX și YARAMILA NP STARTER 10-47 + ZN + B se pot utiliza cu succes în tehnologiile carbon negative / neutre. Dozele recomandate sunt între 10-25 kg/ha, în funcție de cultură la care se aplică (porumb, floarea soarelui, mazăre, cartof, sfeclă, legume, cereale, rapiță etc.).

Informații detaliate despre produsele de mai sus găsiți accesând link-urile de mai jos:

STARTMAX HPA: https://alcedo.ro/produse/startmax-hpa-10-48-1-zn/

STARTMAX HIP: https://alcedo.ro/produse/startmax-hip/

YARAMILA NP STARTER 10-47 + ZN + B: https://alcedo.ro/produse/yaramila-np-starter-10-47-zn-b/