De ce trebuie să concentrăm fertilizantii încă de la semănat în zona unde vor fi absorbiți de sistemul radicular al plantelor?

Pentru a evita situația în care plantele nu au suficient azot să poată să crească în mod normal, fenomen denumit “foame de azot”, dar și pentru a stimula activitatea microorganismelor care participă la descompunerea resturilor vegetale, trebuie să concentrăm fertilizantii încă de la semănat în zona unde vor fi absorbiți de sistemul radicular al plantelor.

Având în vedere obiectivele urmărite și în noul Plan Național Strategic pentru 2023-2027, prin aplicarea localizata a fertilizantilor starter concomitent cu semănatul, se reduc emisiile de gaze cu efect de seră, această fiind una dintre practicile agreate în agricultura conservativă, ce își propune sechestrarea carbonului și obținerea de recolte carbon negative.

Fertilizanții din gama STARTMAX și YARAMILA NP STARTER 10-47 + ZN + B se pot utiliza cu succes în tehnologiile conservative. Dozele recomandate sunt între 10-25 kg/ha, în funcție de cultura la care se aplică (porumb, floarea soarelui, mazăre, cartof, sfeclă, legume, cereale, rapiță etc.). Informații detaliate despre produsele de mai sus găsiți accesând link-urile de mai jos:

STARTMAX HPA: https://alcedo.ro/produse/startmax-hpa-10-48-1-zn/

STARTMAX HIP: https://alcedo.ro/produse/startmax-hip/

YARAMILA NP STARTER 10-47 + ZN + B: https://alcedo.ro/produse/yaramila-np-starter-10-47-zn-b/