Declarația Federației Internaționale a Jurnaliștilor(IFAJ) privind războiul din Ucraina

Federația Internațională a Jurnaliștilor Agricoli (IFAJ) este profund îngrijorată de siguranța personală a prietenilor și colegilor din Ucraina, precum și a tuturor jurnaliștilor și comunicatorilor care sunt amenințați cu vătămare corporală și suprimare profesională atât în ​​Ucraina, cât și în Rusia, ca urmare a invaziei actuale.

Jurnalismul este de cea mai mare importantă în timpul conflictului – nu doar pentru cei din mijlocul lui, ci pentru ca întreaga lume să înțeleagă ce se întâmplă. La fel de important, fluxul liber și deschis al informațiilor este, de asemenea, vital pentru producția și comerțul cu alimente, furaje și combustibil. Deoarece Ucraina este un producător major de hrană și hrană pentru animale, precum și un important centru de export, suprimarea mass-mediei naționale și restricționarea mișcărilor reporterilor și a liberei exprimari pot avea efecte distructive la scară globală.

Sezonul de semănat de primăvară ar trebui să înceapă în curând în Ucraina. Fermierii, consilierii și comercianții au nevoie de știri, informații tehnice și informații economice pentru a evita crize umanitare suplimentare din țară – lipsa accesului la alimente sau chiar foametea – precum și penuria globală de produse agricole și inputuri. IFAJ îndeamnă cu fermitate încetarea imediată a atacurilor asupra populației Ucrainei, inclusiv a colegilor noștri din domeniul mass-media și al comunicațiilor, și reluarea liberului flux de știri și informații.