Din această toamnă, în oferta ALCEDO, Terracalco Garden – un produs complex special

Terracalco Garden este o pulbere de culoare albă, pe bază de calciu pur, ambalată la găleată de 2 kg, ce se poate folosi în două moduri: fie prin împrăștiere în gazon și în gradina de legume, fie adăugând 4 litri de apă direct în găleată, obţinându-se un amestec lichid.

Terracalco Garden are rol în distrugerea mușchilor din gradină și gazon. Se aplică împrăștiind pudra pe zonele afectate de mușchi și apoi se udă sau se poate aplica prin amestec cu apă, ca soluție.

Este recomandată aplicarea pe sol, în gradina de legume, livadă și flori, contribuind la afânarea terenului și dezvoltarea optimă a sistemului radicular al plantelor, cu rol direct în mobilitatea macro, mezo și microelementelor nutritive din sol, acestea fiind total absorbabile plantelor.

Aplicarea pe tulpinile pomilor fructiferi, arbuștilor și arborilor ajută la maturarea scoarței, făcând-o rezistentă la atacul de fungi și dăunători și aprovizionează peretele celular cu calciu, împotriva lichenilor și fungilor de scoarță.

Acționează împotriva afidelor și dăunătorilor, prin aplicarea pe tulpinile pomilor, arborilor și arbuștilor. Are rol în ţinerea la distanţă a unui număr mare de paraziţi care provoacă în mod normal probleme scoarței: distruge ouăle de dăunători care se afla în crăpăturile scoarței. Când este aplicat pe scoarță are și efect de protecție în fata razelor solare.