Doliu în sectorul de cercetare al horticulturii din România – S-a stins din viață, doctor inginer Valeria Petre!

Ceasul s-a oprit mult prea devreme pentru doctor inginer Valeria Petre, lăsând moștenire toată munca sa de o viață! Cercetator cu o reputată carieră în domeniul pomiculturii, profesionist dedicat și om de o înaltă calitate morală, Valeria Petre a fost până nu demult sufletul sectorului pomicol din România și ”coloană verticală a ameliorării românești din pomicultură”.

Cu durere anunțăm că s-a stins din viață, doctor inginer Valeria Petre un susținător fidel al publicației Cotidianului Agricol.

Absolventă a Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București – Facultatea de Horticultură, promoția 1971, Valeria Petre și-a dedicat întreaga viață studiului pomiculturii românești, rămânând încă de la începutul carierei până în prezent, cercetător științific în cadrul SCDP Voinești.

Doctor inginer Valeria Petre a fost un desăvârșit cercetător și creator al soiurilor de măr Valery, Redix, Iris, Irisem, Real, Remar, Inedit, Cesar, Brumar și m.altele, dedicându-și întreaga activitate profesională prosperității pomiculturii, de pe Valea Dâmboviței, la Stațiunea Pomicolă Voinești, cu foarte mult devotament.

Echipa Cotidianul Agricol regretă sincer pierderea marelui cercetător Valeria Petre, este alături de doctor inginer Petre Gheorghe directorul Stațiunii Voinești în această grea încercare și transmite sincere condoleanțe familiei. Și fie ca Bunul Dumnezeu s-o odihnească în pace pe doamna Valeria Petre în livada Cerului!