Emil Dumitru, Secretar de Stat în Ministerul Agriculturii a efectuat o vizită în comuna Grădinari, județul Olt

În data de 21 aprilie,  Emil Dumitru,  Secretar de Stat în Ministerul Agriculturii  a efectuat o vizită în comuna Grădinari, județul Olt pentru a vedea cu ochii săi pagubele produse de furtuna de acum câteva zile. Producătorii şi-au exprimat neliniştea şi vis a vis şi de pagube extrem de mari provocate de secetă.

„Din cele 40 de hectare vehiculate în presă se pare că în realitate nu sunt mai mult de 3 hectare. Am sesizat prefectul județului Olt, domnul Florin Homoreanu, iar acesta va face demersurile necesare pentru a a constata pagubele. Pe de alta parte, am întâlnit aici câțiva producători, tineri, muncitori, care m-au invitat să le văd producția. Se vede clar că știu meserie, singura lor problema fiind desfacerea. I-am asigurat de tot suportul Ministerului Agriculturii pentru a avea o desfacere în marile lanțuri de magazine!

Am gustat din roșiile produse aici și vreau să vă asigur că gustul lor este de 10 ori mai bun decât orice competitor din alte ţări. Trebuie să spun că România are producție! România are cu ce! Trebuie sa ne luptăm pentru producătorii autohtoni!”, a concluzionat Emil Dumitru