FrieslandCampina România a finalizat o nouă investiţie de 3 milioane euro în fabrica din Cluj

FrieslandCampina România a lansat oficial, în prezenţa prefectului Irina Muntean, a reprezentanţilor Ministerului Agriculturii, a senatorilor, deputaţilor, reprezentanţilor Ambasadei Olandei, a preşedintelui APRIL şi a NRCC, o nouă linie de producţie la Fabrica din Cluj, pentru caşcavalul Napolact, se arată în comunicatul de presă al companiei. 

Investiția, care face parte din planul de extindere a fabricii din Cluj din cadrul Centrului de Excelență a brânzeturilor FrieslandCampina din România, a ajuns la aproximativ 3 milioane de euro. Noua linie de producție, are o capacitate anuală de peste 3.000 de tone și permite producătorului să fabrice la Cluj felii și blocuri de cașcaval, atât în varianta convențională, cât și cea ecologică. Produsele vor fi disponibile în toate canalele – în HoReCa, comerț modern și tradițional, precum și în platformele de comerț online.

Marcăm cu mândrie acest moment important în istoria fabricii din Cluj, deoarece astăzi facem încă un pas în călătoria noastră strategică de a crea un centru de excelență pentru brânzeturi la Cluj, începută în 2017 cu noile facilități pentru telemea. Linia de producție pentru cașcaval, inaugurată astăzi, are o capacitate anuală de peste 3.000 de tone și crește cu 40 numărul de locuri de muncă din domeniul producției de brânză pentru clujeni. Ne-am angajat să aducem valoare în România în viețile consumatorilor, angajaților, partenerilor, fermierilor, dar și pentru comunitatea locală”, a declarat Ferenc Szecskó, Director General FrieslandCampina România.

Cașcavalul Napolact completează gama de produse fabricate la Cluj: trei tipuri de telemea, brânza de burduf, brânza topită, unt și lapte. Capacitatea de producție a centrului de excelență în brânzeturi de la Cluj este de 8.000 de tone de brânză și unt pe an și până la 35.000 de tone de lapte în ambalaje de carton.  

FrieslandCampina România face parte din compania olandeză Royal FrieslandCampina, unul dintre cei mai mari producători de lactate din lume. Compania este prezentă pe piața românească cu mărcile Napolact, Campina, Oke și Dots și oferă o gamă largă de produse: lapte de consum, iaurt, brânză, unt și gustări pe bază de lapte.