Gama RIVAL: combaterea buruienilor din culturile de cereale păioase cu produse de înaltă calitate!

Știm că tehnologia este cea mai importantă verigă din managementul unei culturi, iar erbicidarea cu produsele din gama RIVAL este o soluție eficientă, acționând asupra unui spectru larg de buruieni dicotiledonate anuale și perene din culturile de grâu, orz, ovăz, secară și triticale, inclusiv asupra celor rezistente la 2,4 D.

RIVAL TOP 20 SG este un erbicid de tip sulfonilureic, cu aplicare în postemergenta, pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale și perene. Are acțiune sistemică, cu absorbție prin frunze și rădăcini, fiind translocat rapid în toată planta. În plantele de buruieni erbicidul inhibă diviziunea celulară din vârfurile de creștere ale lăstarilor și rădăcinilor.

RIVAL STAR 50 SX este absorbit prin frunze și rădăcini și este translocat rapid în întreaga plantă. Substanța activă inhibă diviziunea celulară în vârfurile de creștere ale lăstarilor și rădăcinilor plantelor sensibile. Creșterea buruienilor este oprită după câteva ore de la aplicare, dar simptomele vizibile apar după 5-10 zile, iar moartea acestora se produce după 15-25 zile. RIVAL ULTRA se aplică în doză de 35 g/ha, postemergent, de la 2 frunze ale culturii până la apariția frunzei stindard (BBCH 12-39), pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale și perene, când buruienile anuale sunt în faza de 2-6 frunze, iar cele perene sunt în faza de rozetă.

Eficacitate maximă (peste 90%) se obține la aplicarea erbicidului în condiții de umiditate optimă înainte și după tratament și la respectarea fazei optime a buruienilor dicotiledonate anuale și perene (2-4 frunze; Cirsium < 10 cm). De asemenea, asocierea cu unul din surfactanții VITAL 90 sau SILWET STAR permite o combatere mai bună a buruienilor mediu sensibile la erbicid, precum și o mai bună translocare a produsului.