GENAKTIS – biostimulatorul revoluționar care acționează în trei direcții: Ameliorare – De-stres – Nutriție

Grupul Roullier, lider pe piața mondială în domeniul îngrășămintelor de sol de peste 60 de ani. Inovație. Cercetare. Expertiză și proximitate în peste 7000 de ferme din lume.

Timac Agro, parte a Grupului Roullier este compania care a  vorbit despre avantajele folosirii biostimulatorilor pentru cultura mare încă din anul 2006 când a patruns pe piața din  România, având o gama completă de biostimulatori, atât radiculari cât și vegetativi. Astăzi, după 18 ani, obiceiurile de fertilizare s-au schimbat, fermierii folosind mai eficient fertilizanții și în doze mai mari, uneori chiar prea mari raportat la consumul specific al plantelor. Ținând cont de aceste aspecte, Centrul Mondial de Inovație Roullier a dezvoltat o gamă nouă de biostimulatori, o gamă la care departamentul de cercetare al Grupului a lucrat timp de aproximativ 10 ani, împreună cu cele mai importante centre de cercetare și universități de prestigiu la nivel mondial, precum Universitatea din CAEN și Institutul Național pentru Cercetări Agricole – INRAe din Franța, Centrul de cercetare Rothamsted din UK sau Universitarea din Navara din Spania.

Rezultatul acestei munci titanice este azi confirmat și în România prin trecerea de la faza de omologare și prin alte multe testări în ultimii 2 ani – la Stațiuni de Cercetare precum SCDA Lovrin, Universități de Agronomie sau la Eurofins – care demonstrează eficiența produselor inclusiv în condițiile pedoclimatice din România. Astfel, Timac Agro România vine pe piață cu trei noi biostimulatori pentru cultura mare și o gamă pentru culturi speciale.

Aceste game au fost dezvoltate cu scopul de a influența în mod semnificativ metabolismul plantelor în anumite faze vegetative acționând după trei principii: Ameliorare – De-stres – Nutriție, prescurtat ADN, fiecare gamă având acțiune asupra celor trei direcții cu accent mai mare pe una dintre ele.

Genaktis este rezultatul multor ani de cercetare și mai precis de descifrare a mecanismului genetic al plantelor.

Plantele de cultură au cca 45.000 de gene, cu mult mai multe decât animalele. Această zestre genetică le permite să se adapteze mediului în care trăiesc.

În cercetare s-a identificat și apoi urmărit, activitatea a cca 32.000 de gene din care s-au izolat și s-a continuat cu cca 1000. Astfel, am reusit sa descifrăm mecanismul de acțiune a genelor implicate în asimilarea și transportul elementelor minerale. GENAKTIS, prin ingredientele sale active, este capabil să potențeze manifestarea acestor gene, ducând la o intensificare a proceselor de asimilare și valorizare a nutrienților, a procesului de fotosinteză și a celor de reacție la stres,  asigurând o creștere susținută a plantelor.

GENAKTIS are ca efect o fortificare generală a culturilor care, în final, va duce la creșteri importante de producție.

Îmbunătățirea conservării post-recoltare, controlul calității organoleptice și fizice și rezistența la solicitările abiotice, reprezintă provocări semnificative pentru producători.

Fii cu un pas înainte cu Timac Agro! Cultivă viitorul!
Soluții performante adaptate fiecărei culturi. Contactati cu incredere specialistii Timac Agro Romania.  Dispunem de toate instrumentele necesare pentru a vă sprijini în teren și a vă oferi soluțiile cele mai potrivite în vederea creșterii profitabilității fermei dumneavoastră!

ro.timacagro.com