Grupul de firme Agricola a început investiţia a 16 milioane de euro în modernizarea abatorului de păsări

Grupul de firme Agricola, unul dintre cei mai mari producători de carne de pui din România, anunţă că a început investiţia a 16 milioane de euro în modernizarea abatorului de păsări Agricola, care va asigura creşterea capacităţii de producţie cu 70%.

Conform comunicatului transmis Agricola “Europrod, compania care produce semi-preparate, a finalizat investiţia a 5 milioane de euro. Astfel, capacitatea de producţie se dublează”.

În prima jumătate a anului 2019, grupul de firme Agricola, unul dintre cei mai importanţi jucători din piaţa de carne, mezeluri şi preparate din carne, a avut afaceri de peste 364 milioane lei. Creşterea faţă de perioada similară a anului trecut a fost de aproape 7% în contextul în care anul trecut Agricola a făcut exit din activitatea de retail de proximitate, iar la începutul acestui an a ieşit din afacerea Comcereal.

Grupul de firme Agricola a înregistrat în 2018 o cifră totală de afaceri de aproximativ 737 de milioane de lei. Agricola, principalul exportator de carne de pui din România, a împlinit 27 de ani de la înfiinţare, în septembrie 2019.