„Hrănește-ți mintea!” – o inițiativă FDA pentru înțelegerea OMG

Administrația Federală a SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA), în colaborare cu Agenția pentru Protecția Mediului din SUA și cu Departamentul pentru Agricultură din SUA, a lansat la începutul lunii martie o nouă inițiativă pentru a ajuta consumatorii să înțeleagă mai bine alimentele create prin inginerie genetică, denumite în mod obișnuit OMG sau organisme modificate genetic.

Inițiativa „Feed Your Mind” (Hrănește-ți mintea) își propune să răspundă la cele mai comune întrebări pe care consumatorii le au cu privire la OMG-uri, inclusiv ce sunt OMG-urile, cum și de ce sunt făcute, cum sunt reglementate și să abordeze întrebările de sănătate și siguranță pe care consumatorii le pot avea despre aceste produse.

„În ciuda faptului că alimentele din plante modificate genetic au fost disponibile consumatorilor de la începutul anilor ’90 și sunt o parte comună a ofertei alimentare de astăzi, există o mulțime de concepții greșite despre acestea”, a declarat comisarul FDA, Stephen M. Hahn. „Această inițiativă este destinată să ajute oamenii să înțeleagă mai bine care sunt aceste produse și cum sunt fabricate. Ingineria genetică a creat plante noi, care sunt rezistente la insecte și boli, a condus la produse cu profil nutrițional îmbunătățit, precum și la anumite produse care nu se brunifică sau învinețesc la fel de ușor precum echivalentele lor convenționale. „

„Fermierii se implică în a produce alimente în moduri care să satisfacă sau să depășească așteptările consumatorilor referitor la prospețime, conținut nutrițional, siguranță, durabilitate și multe altele. Aștept cu nerăbdare să se asocieze cu FDA și EPA pentru a se asigura că consumatorii înțeleg valoarea instrumentelor precum ingineria genetică pentru a răspunde acestor așteptări”, a declarat Greg Ibach, subsecretar pentru marketing și programe de reglementare la USDA.

Pentru a coordona derularea inițiativei „Feed Your Mind”, cele trei agenții guvernamentale au format un comitet de conducere și mai multe grupuri de lucru formate din lideri de agenții și experți în materie, au deschis o platformă pentru a primi comentarii publice, au examinat cele mai recente cercetări legate de înțelegerea consumatorilor legată de alimente concepute genetic. Finanțarea este asigurată de Congresul SUA, ca inițiativă pentru educația și biotehnologia agricolă.

Sursa: agrobiotechrom.ro