Încărcătorul frontal 457S, o noutate pentru gama sa de încărcătoare agricole pe roți

JCB a lansat încărcătorul frontal 457S o noutate emblematică de 20 de tone pentru gama sa de încărcătoare agricole pe roți, lider pe piață, cu încărcături utile de peste șase tone, oferind performanțe de încărcare maxime pentru transportatorii de sfeclă de zahăr, fabrici mari de biogaz și gunoi, contractat pe scară largă. răspândirea echipelor.

Noutatea se alătură încărcătoarelor cu roți de vârf de la JCB 419S și 435S, construite special pentru aplicații agricole; și, deși împărtășește unele elemente ale modelului JCB 457 consacrat, utilizat pentru depozitarea și încărcarea din magazinele mari de mărfuri în vrac, versiunea „S” are un șasiu și contragreutate spate noi și o nouă transmisie, axe, roți și anvelope pentru a-i oferi capabilități remarcabile. pentru roluri solicitante în aer liber.

Noul încărcător pe roți JCB 457S prezintă:

• Putere dinamică de 282 CP (210 kW) pentru un raport putere/greutate de 14 CP pe tonă.

• Putere economică de 224 CP (167 kW) și oprire automată a motorului pentru a ajuta la economia generală de combustibil

• Powershift nou manual/auto în șase trepte cu blocare selectabilă a convertorului de cuplu

• Axe late cu 20 de crampoane cu diferențe cu alunecare limitată sau cu blocare automată

• Capacitate mare de încărcare 710 mm sau 800 mm anvelope cu tracțiune radială sau anvelope cu suprafață dură

• Brațe de încărcare standard sau cu ridicare ridicată, disponibile pentru a minimiza scurgerea cupei

• Noul accesoriu pliabil pentru furcă pentru iarbă JCB – 4,88 m (16 ft) lățime, 7,10 m3 capacitate

• Șasiu spate nou cu o capacitate de combustibil mai mare de 400 de litri și unghi de plecare crescut

• Pachet de răcire cu miez larg cu ventilator cu acţionare hidraulică cu inversare automată

• Cabină Command Plus liniștită și confortabilă cu scaun cu suspensie pneumatică încălzită din material textil

• Pachetul Contractor Pro adaugă iluminare LED la 360 de grade, covor, scaun semi-piele încălzit și ventilat, balize duble, coș de evacuare din oțel inoxidabil

„Noua lopată de încărcare 457S este un plus important la gama noastră, oferind un pas suplimentar în performanța încărcării în vrac cu o putere de împingere extraordinară pentru a satisface cerințele operatorilor care efectuează cele mai solicitante aplicații. De asemenea, subliniază angajamentul nostru de a dezvolta încărcătoare pe roți de mare capacitate special concepute pentru piața agricolă pentru încărcare și manipulare în vrac eficiente și foarte productive”, a declarat John Smith, Director general JCB Agriculture.

În centrul încărcătorului se află o nouă transmisie powershift cu șase rapoarte înainte și trei înapoi, cu blocarea convertizorului de cuplu care oferă o acționare mecanică directă disponibilă în toate cele șase trepte înainte ca configurație standard.

Ca alternativă, operatorul poate folosi un nou meniu pe setările din cabină și pe afișajul informațiilor operatorului pentru a selecta blocarea convertorului de cuplu în orice treaptă de marșarier și oricare dintre cele mai joase trei trepte înainte, pentru a se potrivi diferitelor aplicații și preferințe ale șoferului.

 Combinația dintre acționarea mecanică directă, cutia de viteze cu raport apropiat și raportul putere/greutate de 14 CP pe tonă de lider în clasă are ca rezultat o performanță impresionantă de împingere și urcare, utilizând pe deplin cei 282 CP (210 kW) și 1.200 Nm cuplul maxim de 6,7- motor Cummins B6.7 cu șase cilindri de litri.

Pentru aplicațiile de manipulare a materialelor mai puțin solicitante, operatorul poate reveni la puterea implicită „standard” de 224 CP (167 kW) pentru a economisi combustibil, cu oprirea automată a motorului după o perioadă de ralanti, contribuind, de asemenea, la economia generală de combustibil.

Când se află în mișcare, o viteză maximă de 40 km/h sau 48 km/h îi permite încărcătorului să țină pasul cu echipele de împrăștiere a gunoiului de grajd și de recoltare a silozului și poate fi adăugat un cârlig de remorcare Rockinger cu o capacitate de 20 de tone cu cameră de localizare a barei de remorcare, împreună cu fiecare linie dublă. frânare hidraulică sau gata de aer a remorcii.

Pentru a ajuta la menținerea motorului și a sistemelor de răcire a uleiului la eficiență maximă, este instalat un ventilator mare de răcire cu inversare automată programabilă pentru a dispersa praful și resturile, iar ansamblul ventilatorului se basculează pentru a oferi acces rapid și clar pentru curățarea matricei radiatorului.

Un nou design al șasiului din spate oferă o capacitate crescută de stocare a combustibilului cu 400 de litri în structură pentru a menține încărcătorul în funcțiune în timpul unui program încărcat de încărcări grele și există o contragreutate reprofilată care oferă spațiul necesar pentru umplerea unei cleme de siloz.

Noul JCB 457S rulează pe axe mai grele cu 20 de crampoane care pot fi echipate fie cu diferențe cu alunecare limitată, fie cu diferențe cu blocare automată, pentru a obține o tracțiune optimă atunci când solul este alunecos sub picioare, în timp ce o lățime de ecartament mai mare permite montarea anvelopelor mai mari.

Pentru aplicații pe teren și în curte, anvelopele cu tracțiune radială 710/75 R32 Trelleborg TM2000 și 800/65 R32 Michelin MegaXbib 2 oferă aderență și durabilitate de primă clasă, menținând în același timp noul încărcător cu roți pe o lățime totală de 3,0 m, în timp ce pentru operațiuni predominant pe suprafețe dure. , Radialele Michelin XHA 23.5 R25 L3 pot fi montate pe tot parcursul.

Performanța frontală este determinată de care dintre cele două opțiuni de braț al încărcătorului este aleasă: brațele standard High Torque oferă performanțe de rupere musculară și o înălțime de ridicare de 4,3 m, în timp ce alternativa High Lift mărește spațiul liber peste buncăre și buncăre de alimentare pentru instalații AD pentru a 4,8 m la pivotul de atașament.

Antreprenorii și fermele mari care prind iarba sau porumbul pentru însilozare sau ca materie primă AD pot folosi pe deplin performanța încărcătorului 457S adăugând noua furcă pliabilă pentru iarbă de 4,88 m (16 ft) lățime și 7,10 m3 de capacitate, dezvoltată special pentru noua mașină.

La fel ca toate atașamentele JCB, noul utilaj este compatibil cu performanța și este certificat „gata de lucru”, cu cuplajele și fitingurile relevante incluse și este disponibil un cadru de siguranță care se alunecă pe furcile pliate pentru a acoperi toate dințile și pentru a furniza lumini de avertizare de proximitate. pentru călătorii rutiere.

Operatorii se apucă de lucru în cabina spațioasă Command Plus, cu o distincție suplimentară oferită de pachetul opțional Contractor Pro, care adaugă iluminare cu LED-uri de 360 ​​de grade, faruri gemene, un coș de evacuare din oțel inoxidabil, covor și o suprafață din jumătate din piele răcită și încălzită. scaun de lux.

„De-a lungul a peste 50 de ani de producție de încărcătoare cu roți, JCB s-a străduit întotdeauna să construiască cele mai bune și mai productive mașini pentru agricultură. Cu puterea excepțională, cuplul, performanța de tracțiune și ușurința în utilizare, noul JCB 457S este un exemplu de acest efort”, a mai adăugat John Smith.