INDAGRA și INDAGRA FOOD – cele mai așteptate evenimente ale toamnei au loc la ROMEXPO 26 – 30 octombrie 2022

ROMEXPO împreună cu Camera de Comerț și Industrie a României organizează, între 26 – 30 octombrie, INDAGRA – cel mai cunoscut eveniment agricol din România și INDAGRA FOOD – târgul internațional pentru industria alimentară. Ambele manifestări se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

Peste 412 firme din România și străinătate, reprezentative pentru sectorul agricol și alimentar, vin la ROMEXPO, pe o suprafață de 29.000 mp, să prezinte proiectele care aduc plus valoare agriculturii românești și ajută la dezvoltarea relațiilor comerciale din industria alimentară.

INDAGRA – INDAGRA FOOD 2022 înregistrează un grad de internaționalizare de 29%, la cele două manifestări participând firme din țări precum: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Coreea de Sud, Danemarca, Franța, Germania, Grecia, Italia, Moldova, Olanda, Polonia, Serbia, Spania, Suedia, SUA, Turcia, Ungaria, Vietnam.

„Mulțumim companiilor prezente pentru fidelitate și le suntem recunoscători pentru profesionalismul de care dau dovadă la fiecare ediție. INDAGRA – INDAGRA FOOD reprezintă cea mai mare platformă de smart networking din România, unde antreprenorii cu business-uri care se pliază pe tematică au șansa să interacționeze, să pună bazele unor relații de afaceri și chiar a unor parteneriate de durată. Mai mult decât atât, ei pot învăța din modelele de bune practici aplicate atât la nivel național, cât și internațional. Învităm profesioniștii din domeniu în Centrul Expozițional ROMEXPO, unde timp de 5 zile, au ocazia să testeze produse de ultimă generație și să identifice perspectivele pieței agricole și alimentare. De asemenea, invităm și publicul larg să guste din bucatele tradiționale și să se bucure de prezența celor mai frumoase exemplare de animale”, transmite Oana Netbai, PR ROMEXPO.

INDAGRA 2022 – Târgul internațional de produse și echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii și zootehniei are loc atât în pavilionul B1 al Centrului Expozițional ROMEXPO, cât și pe platformele exterioare.

Manifestarea promovează producția sustenabilă a culturilor și prezintă tehnologiile care asigură un consum redus de energie și de combustibil. În plus, #INDAGRA2022 aduce în atenția publicului specialist ideea de smart farming care se bazează pe metode de protejare a mediului înconjurător, conservarea resurselor, precum și implementarea tehnologiilor în procesele agricole. De asemenea, târgul ilustrează tendințele anului 2022 din domeniul agriculturii, viticulturii, horticulturii și zootehniei.

În cadrul INDAGRA, expozanții își lansează produsele revoluționare, întâlnesc noi parteneri de afaceri, dau cursului dialogului de business și își prezintă oferta de echipamente și tehnologii, precum și noutățile sau promoțiile generoase.

Pe lângă produsele și serviciile companiilor expozante, vizitatorii vor putea admira animale și vor afla de la specialiști cum se face creșterea și îngrijirea acestora, utilizând cele mai moderne produse, tehnici și echipamente.

Târgul INDAGRA 2022 este organizat pe trei saloane tematice:

 • Salonul de Agricultură (pavilion B1) – cu 4 zone tematice: Material săditor, semințe, îngrășăminte; Zootehnie/Viticultură; Mașini, utilaje și echipamente agricole; Tehnologii și echipamente pentru irigații, sere și solarii.
 • Salonul Utilajelor Agricole (platformele 1, 4, 10, 11, V5, V6, 12, Aleea Negustorilor) – unde regăsim: utilaje agricole mari, echipamente de mari dimensiuni, excavatoare, unelte, cisterne, combine, remorci, piese.
 • Salonul Zootehnic (platformele 12, 13) – unde sunt expuse bovine, ovine, caprine, cabaline, păsări și ovine.

De asemenea, cei prezenți sunt invitați la o serie de evenimente conexe pe teme de interes:

 • Forumul American de Dialoguri Comerciale pentru Securitatea Apei și Alimentelor în România, Moldova și Ucraina – organizat pe 27 octombrie, începând cu ora 09:00, în Sala Madgearu din pavilionul B3, de către Camera de Comerț și Industrie a României și Ambasada SUA în România.
 • Conferința Cum sună viitorul agriculturii românești? O perspectivă olandezo-română” – organizată pe 27 octombrie, în intervalul orar 15:45 – 19:00, în Sala Titulescu din pavilionul B3, de către Ambasada Olandei.
 • Conferința „Principalele orientări și provocări ale noii perioade de programare 2023 – 2027” – organizată pe 28 octombrie, de la ora 10:00, în Sala Titulescu din pavilionul B3, de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală.
 • Seminarul „Soluții israeliene inovatoare în sectorul agrifood” – organizat pe 28 octombrie, în intervalul orar 10:00 – 13:00, de Ambasada Israelului.
 • Conferința EU ORGANIC SCHOOL – organizată pe 28 octombrie, în intervalul orar 15:30 – 16:30, în Sala Titulescu din pavilionul B3, de către Economotechnki.
 • Lansarea Agribusinessjob – o platformă de job-uri dedicată sectorului agri-food – miercuri, 26 octombrie, în Sala Magearu din pavilionul B3, de la ora 15:00.
 • Desfășurarea concursului: ,,TOAMNA CU LUMEA SATULUI”în perioada 26 – 29 octombrie – prin intermediul căruia se urmărește promovarea activităţii publicisticii de specialitate.

Detalii suplimentare despre manifestare pe www.indagra.ro

INDAGRA FOOD 2022 – Târgul internațional pentru industria alimentară reunește producătorii, distribuitorii și importatorii de echipamente și tehnologii pentru industria cărnii, dar și reprezentanții domeniului panificației, industrializării legumelor și fructelor, prelucrării peștelui și laptelui.

Manifestarea prezintă atât evoluția sectorului alimentar, cât și provocările cu care se confruntă în contextul actual.

INDAGRA FOOD este un eveniment al profesioniștilor care prezintă soluții ecologice pentru afaceri cu impact redus asupra mediului, procese care asigură o calitate superioară a alimentelor, precum și tehnologii digitale care vor accelera modernizarea acestui sector.

Târgul INDAGRA FOOD este alcătuit din 2 saloane, după cum urmează:

 • Salonul Alimentar (pavilion B2) – cu 2 zone tematice: Utilaje si echipamente pentru industria alimentară și Produse alimentare și materii prime.
 • Salonul GastroFood (pe platforma exterioară Aleea Crowne).

Detalii suplimentare pe www.indagra-food.ro.

 PROGRAM DE VIZITARE

(valabil pentru ambele manifestări)

26 – 29.10.2022, în intervalul orar 09:00 – 18:00

30.10.2022, în intervalul orar 09:00 -16:00.

Bilet de intrare: 10 de lei

ACCES

Pietonal: Porțile A și B

Auto: Parcare B, C și D

Despre ROMEXPO

ROMEXPO S.A., societate comercială cu capital privat, are ca acționar majoritar Camera de Comerț și Industrie a României, unul dintre cele mai importante foruri de reprezentare a oamenilor de afaceri români.