Îngrășămintele Agromaster cu eliberare controlată ajută la reglarea nivelului de substanțe nutritive!

Nutrienții primari, în special azotul, sunt esențiali pentru creșterea și dezvoltarea unei culturi sănătoase rezistente la influențele mediului.

Dacă aceasta nu primește cantitățile adecvate de azot necesare unei dezvoltări armonioase, aceasta devine susceptibilă la atacul bolilor, inclusiv la cele cauzate de temperaturi scăzute sau umiditate ridicată.

Pe de altă parte, utilizarea în exces a îngrășămintelor cu azot prezintă risc de levigare, ceea ce duce la pierderi substanțiale de resurse și la poluarea mediului.

Este recomandată utilizarea tehnologiilor agrotehnice superioare de lucrare a solului ce promovează dezvoltarea culturilor sănătoase și armonioase.

Asigurați-vă că solul este aerat corespunzător și are un drenaj optim. Cu granulele Agromaster, aplicarea îngrășămintelor poate fi rezolvată dintr-o singură aplicare, asigurându-se în acest mod o tasare redusă a solului cauzată de intrările succesive.

Îngrășămintele Agromaster cu eliberare controlată ajută la reglarea nivelului de substanțe nutritive pe durata întregului ciclu de vegetație al plantei. Plantele tinere nu sunt agresate de excesul nivelului de sare. Plantele mature au suficientă nutriție până la finalul ciclului de vegetație.

Tehnologia E-Max de eliberare a nutrienților, care stă la baza produselor Agromaster, este un polimer reacționat de peliculare a componentelor esențiale, macro- și micronutrienți, pentru a îmbunătății eficacitatea lor și absorbția mai bună în plantă. Eliberarea nutrienților se face în funcție de umiditate și temperatură, oferind longevitate previzibilă chiar și în condiții extreme de temperaturi ridicate.

Acest lucru se datorează faptului că intrarea frecventă și drenajul slab pot duce la creșterea compactării, rezultând creșterea procesului de descompunere anaerobă a materiei organice.

Compactarea are, de asemenea, un efect negativ asupra pH-ului solului, rezultând culturi cu rădăcini slab dezvoltate și cu potențial redus de absorbție a nutrienților.

Folosiți întotdeauna un îngrășământ adecvat solului și culturii dvs. Folosiți doar atât azot cât are nevoie. Utilizarea în exces a azotului poate slăbi cultura, precum și reduce rezervele vitale de carbohidrați.

Prevenirea pierderilor se poate face prin aplicarea unui îngrășământ capsulat cu eliberare lentă – Conținutul de azot al Agromaster nu se pierde prin levigare datorită capsulelor ce permit eliberarea lentă a acestuia.

Irigarea este recomandată dacă fertilizarea a fost efectuată în perioada de secetă. Umezeala este absolut necesară pentru ca azotul să se dizolve și pentru ca planta să îl poată utiliza.

Cu toate acestea, irigațiile excesive sau precipitațiile abundente pot dizolva și pot leviga conținutul de azot din sol înainte de a fi folosit de către plante.

Pentru a preveni levigarea, luați în considerare utilizarea îngrășămintelor cu eliberare controlată ca îngrășământ de bază.

Îngrășămintele starter Agromaster, cu eliberare controlată de nutrienți, garantează siguranța maximă! Granulele particulelor absorb apa prin membrana semipermeabilă.

Nutrienții se dizolvă în interiorul acesteia iar pe măsură ce temperatura solului crește, se creează presiune osmotică în granule, provocând eliberarea substanțelor nutritive din granule.

Rata de eliminare a nutrienților depinde de temperatura solului, care corespunde și vitezei de dezvoltare a plantei. Pe vreme mai rece, rata de eliberare a nutrienților încetinește și poate chiar să se oprească complet.

În plus, față de temperatură, durata acțiunii depinde și de grosimea stratului membranei: îngrășămintele granulare Agromaster variază de la 1 la 6 luni.

Tipul solului, pH-ul și conținutul de umiditate nu afectează procesul de dizolvare. Datorită eliberării uniforme, nu există o supradoză de azot și nici creștere „explozivă”.

Substanțele nutritive se dizolvă treptat, substanțe pe care cultura le poate folosi în mod eficient pentru o dezvoltare armonioasă.

Dacă trebuie să controlați creșterea, reacționați rapid (de exemplu, în caz de simptome de deficiență) sau dacă condițiile meteorologice nu sunt favorabile pentru utilizarea îngrășămintelor granulare, luați în considerare utilizarea unui produs ICL solubil în apă sau lichid.

Aceste produse au un conținut mai mic de nutrienți și trebuie aplicate repetat – în funcție de necesarul de nutrienți solicitat de către cultură.

Îngrășământul ICL solubil în apă sau lichid, cu cantitatea potrivită de apă, poate fi utilizat și ca îngrășământ foliar direct pe frunze, minimizând astfel levigarea.

Rezultatul poate fi extrem de rapid, dar este necesară aplicarea frecventă a nutrienților. Deși azotul este esențial pentru creșterea plantelor, este deosebit de predispus la levigare.

Dacă alegeți îngrășământul cu atenție, doza acestuia și timpul de aplicare, puteți reduce cantitatea de pierderi de levigare.

Utilizând Agromaster, un îngrășământ complex mixt cu granule capsulate, puteți reduce semnificativ cantitatea de pierderi de mediu asociate cu levigarea, rezultând o cultură sănătoasă, de înaltă calitate, cu cheltuieli minime.

19-5-20+4MgO | 2-3M

Agromaster High N / High K conține 34% azot cu eliberare controlată timp de 2-3 luni. Nivelul ridicat de magneziu sporește nivelul de clorofilă în plantă și fotosinteză.

11-11-21+14SO3 | 2-3M

Agromaster 11-11-21 + 14 SO3 combină tehnologia E-Max de eliberare a nutrienților cu un amestec NPK special conceput. Agromaster oferă nutriție echilibrată pentru culturile cu ciclu scurt de vegetație.

16-10-16+2MgO | 2-3M

Agromaster Balanced 16-10-16 + 2MgO combină tehnologia E-Max de eliberare a nutrienților cu un amestec NPK special conceput. Agromaster oferă nutriție echilibrată pentru culturile cu ciclu scurt de vegetație; simplu de utilizat și cu performanțe superioare.

20-10-10+4MgO | 5-6M

Agromaster 20-10-10+4MgO+24SO3  este un îngrășământ NPK cu eliberare controlată parțial încapsulat, proiectat pentru mediu de cultură pe termen lung. Conține suficiente elemente nutritive pentru a alimenta planta in timpul ciclului de crestere intre 5 si 6 luni. Această aprovizionare continuă de nutrienți determină o creștere extrem de uniformă a culturilor.

15-5-20 + 3MgO + 20SO3

Agromaster 2-3 luni 15+05+20+3MgO+20SO3 conține 30% azot cu eliberare controlată timp de 2-3 luni. Nivelul ridicat de magneziu sporește nivelul de clorofilă în plantă și intensifică fotosinteză, iar conținutul de sulf asigură necesarul plantelor cu acest element.
Produsul are un conținut scăzut de cloruri și sodiu pentru a menține un nivel scăzut de săruri.
Granulele de Agromaster nu se lipesc, nu colmatează și nu produc mult praf.

15-25-10+3MgO | 2-3M

Agromaster 15-25-10 + 3MgO este un îngrășământ NPK cu eliberare controlată, parțial peliculat cu Poly-S, destinat culturilor în câmp deschis, cu ciclu scurt, cum ar fi salata verde. Azotul este peliculat în proporție de 60% în timp ce fosforul și potasiul sunt complet nepeliculate. Conține suficienți nutrienți pentru a aproviziona planta pe o perioadă de 2 – 3 luni. Furnizarea continuă de nutrienți determină o creștere uniformă a culturilor.

11-8-27+2CaO+13SO3

Agromaster 11-8-27+2CaO+13SO3 este un produs cu eliberare controlată pentru a asigura o nutriție echilibrată pe toată perioada de vegetație. El conține 1,7% Oxid de magneziu pentru a stimula procesul de fotosinteză, fiind îmbogățit cu Oxid de Calciu. Produsul asigură creșterea uniformității culturilor datorită nutriției cu eliberare controlată.

40-0-5+4.5 SO3 | 1-2 M

Agromaster 40-0-5 + 4,5 SO3, 31% azot peliculat. Această formulă a fost creată pentru fertilizarea fazială cu azot a culturilor agricole.

25-5-10+2MgO | 2-3M

Agromaster High N 25-5-10 + 2MgO combină tehnologia E-Max de eliberare a nutrienților cu un amestec NPK special conceput. Agromaster oferă nutriție echilibrată pentru culturile cu ciclu scurt de vegetație; simplu de utilizat și cu performanțe superioare.

Start Mini 19-19-5| 2-3 M

19-19-5+2MgO+17SO3

Agromaster Start Mini este un fertilizant microgranulat cu eliberare controlată menit sa acționeze asupra culturilor ca un fertilizant starter. Conținutul de fosfor din produs va fi absorbit imediat de către plantă pentru a-i asigura o dezvoltare rapidă a sistemului radicular și a-i oferi creștere accelerată în primele faze de dezvoltare.

Start Mini 21-21-5

Agromaster Start mini asigură eliberarea controlată de azot de la 2 până la 3 luni. Acesta e compus, la rândul său, dint-o parte de îngrășământ cu acțiune rapidă, în care fosforul acționează imediat pentru a îmbunătăți dezvoltarea răsad.

Start Mini 8-32-0 | 2-3M

Agromaster Start Mini combină efectul de îngrăşământ microgranulat standard cu pelicularea azotului din componenţa sa, pentru a susţine nutriţia plantelor timp îndelungat. 

Asigură eliberarea imediată a nutrienţilor de care plantele au nevoie în primele faze de vegetaţie, fără a afecta germinarea sau înhibarea dezvoltării sistemul radicular abia format din cauza nivelului ridicat de săruri la nivel radicular, urmând sa susţină nutriţia plantelor controlat odată cu creşterea temperaturii solului.

Start Mini 12-44-0+5SO3

Agromaster  Start Mini 12-44-0+5SO3 are un efect de starter datorită disponibilităţii imediate a fosforului pentru sistemul radicular nou format asigurând eliberarea controlată a azotului pentru un efect de lungă durată. Aportul suplimentar de Mg şi S intensifică fotosinteza şi metabolismul plantei, imprimând uniformitate culturilor datorită nutriției controlate.