Îngrășămintele StartMAX, benefice pentru o rădăcină puternică a plantelor!

Îngrășămintele StartMAX, benefice pentru o rădăcină puternică a plantelor O rădăcină puternică îmbunătățește rezistența la secetă. Pentru a avea plante puternice și toleranțe la secetă, cu o creștere mai bună, avem nevoie de rădăcini puternice.

Deci, pentru un start bun al culturilor, o răsărire uniformă și plante mai viguroase, vă recomandăm îngrășămintele din gama StartMAX – tehnologie superioară de valorificare a fosforului. StartMAX EPE (Enhanced Phosphorus Efficiency) (12% N; 43% P2O5; 9% SO3; 0,8% Zn) este un fertilizant starter microgranulat, cu fosfor stabil în soluția solului, ce se solubilizează treptat, disponibil pentru plante pe o perioadă mai lungă.

Este recomandat în special pe solurile neutre sau alcaline. Asigură nutriția plantelor cu fosfor, chiar atunci când acestea au cea mai mare nevoie față de acest element. Față de formulele standard, StartMAX EPE stimulează dezvoltarea viguroasă a rădăcinilor și absorbția crescută a cationilor din sol (calciu, magneziu, fier, mangan, zinc). StartMAX HiP (High inner Phosphate) prezintă o formulă cu azot, conținut maxim de fosfor solubil în apa și zinc (11% N : 54% P2O5 : 0 + 1,5% Zn).

Prin aplicarea localizată se încadrează în conceptul Agriculturii de Precizie și respectă Principiul celor 4R, evitandu-se poluarea apelor freatice cu fosfor și reducerea fenomenului de imobilizare a fosforului în sol, datorită acțiunii cationilor de calciu și magneziu din solurile alcaline cu pH > 6,5 sau a aluminiului și a fierului din solurile acide cu pH < 5,5. Astfel, se asigură o nutriție optimă cu fosfor și zinc, în special în primele faze de vegetație ale culturilor.