Insecticidul biologic Laser 240 SC din portofoliul Corteva Agriscience, piesa de rezistență a horticultorilor!

Astăzi vorbim despre insecticidul biologic Laser 240 SC din portofoliul Corteva Agriscience, fiind unul dintre piesele de rezistență ale Companiei și nu în ultimul rând piesa de rezistență al viticultorilor. Mulți dintre noi îl cunoaștem atât de bine, încât nu putem sta fără a nu-l avea în schema noastră de tratament pentru vita de vie, Iar pentru cei care nu-l cunosc, îl vor cunoaște astăzi, prin intermediul meu .

Insecticidul Laser 240 SC, este insecticid biologic, cu efect de șoc, cu acțiune prin contact și ingestie, destinat combaterii dăunătorilor din culturile de vita de vie, mar, cartof, varza, tomate seră, castraveți solar, prun, cireș, ceapă. Substanța activă este : 240g/l spinosad și este ambalat la 0,5 litri .

Laser 240 SC combate la cultura viței de vie dăunători precum Molia vitei de vie cât și Cicadele Vitei de Vie, însă pe lângă Lepidoptere, combate dăunători precum : DIPTERA, HYMENOPTERA, COLEOPTERA, THYSANOPTERA și ISOPTERA.

MOD DE ACȚIUNE: Laser 240 SC penetrează limbul foliar și are acțiune translaminară, ceea ce înseamnă că acesta acționează la nivelul nervosal insectelor, provocând paralizia acestora.

Doza omologata pentru a combate avesti doi dăunători la vița de vie este : 0,15l/ ha-0,20l/ha, aplicându-se prin stropiri la avertizare, în perioada de vegetație. Prezintă un efect rezidual de peste 3 săptămâni, în functie de condițiile climatice;Nu este spălat de ploaie la două ore de la aplicare. Timpul de pauză până la recoltare la vita de vie este 14 zile,

Prădătorii naturali care se hrănesc cu Insectele tratate nu sunt afectați .Nu uitați : Folosind tratamentele potrivite, vom avea culturi sănătoase !