Kubota – 130 de ani aniversari, de execelenţă!

În data de  14 octombrie a.c., Kubota Corporation unul dintre liderii mondiali în producţia de maşini agricole  a organizat un eveniment virtual dedicat aniversării a mai mult de un secol de execelenţă. Cu ocazia împlinirii a 130 de ani specialişti, renumiţi producători agricoli şi jurnalişti din Europa au participat la o lansare digitală inedită. Cu această ocazie a fost prezentat mesajul domnul Yuichi Kitao, președinte și director reprezentant al Kubota Corporation dar şi noutăţile pregătite în acest an, ca o certificare a performanţei în agricultură.

Redactorii Business Press Agricol şi Cotidianul Agricol au participat la acest eveniment din dorinţa de a prezenta detalii şi informaţii despre lansarea produselor Kubota de nouă generaţie, dedicate dezvoltării agriculturii moderne!

……………………………………………………………………………………………………………

În aceste momente dificile ne exprimăm solidaritatea cu toți clienții, angajații, furnizorii și partenerii de distribuție. Mulțumim tuturor celor care sunteți în prima linie, ajutându-i pe ceilalți, cum sunt: fermierii care se asigură că avem alimente și profesioniștii din sistemul de sănătate care au grijă de toți cei care suferă. Kubota este #DeParteaTa și va rămâne acolo pe termen lung, pentru a vă susține.

Istoria Kubota a început în 1890, prin producerea primelor conducte metalice pentru transportul apei. Fondatorul, Gonshiro Kubota, este cel care a pus piatra de temelie a unei companii care în prezent este unul dintre jucătorii majori în industrie. Pornind de la o turnătorie, Kubota a devenit rapid o companie de referință în agricultura globală, construcții și industrii înrudite.

De-a lungul timpului, compania și-a extins activitatea concomitent cu noile sale game de produse și servicii. În 1922, a început producția de motoare pe cherosen pentru uz agro-industrial și a înregistrat progrese semnificative și în acest domeniu. Mai târziu, în anii ‘60, a lansat propria gamă de tractoare pentru lucrul în teren uscat, iar apoi a început să lucreze în proiecte de aprovizionare cu apă și sisteme de canalizare. În 1974, Kubota a introdus pe piață propria gamă de miniexcavatoare compacte, făcând munca de excavare mai ușoară pentru toți. În 1998, Kubota și-a extins linia de business în domeniul mașinilor agricole, ca parte din strategia sa de internaționalizare, înființând de asemenea operațiuni de producție și vânzări în China.

Astăzi, lumea trebuie să facă față unor probleme serioase. Kubota acceptă provocarea de a susține viitorul societății noastre și reprezintă azi unul dintre producătorii de top de mașini, devenind o referință printre companiile globale. Oferta sa de produse acoperă domenii multiple, precum agricultura, construcții, sisteme de alimentare cu apă. Compania japoneză este cel mai mare producător mondial de motoare diesel și pe benzină pentru aplicații agricole și industriale și generatoare. În plus, soluții tehnologice aduse de Kubota în domeniul agricol, cum ar fi Tractorul Autonom și sistemul Bi-speed Kubota au simplificat și îmbunătățit în mod semnificativ munca operatorilor oriunde pe glob.

Mai mult, Kubota este extrem de angajată în protecția mediului și dezvoltarea de soluții care să rezolve probleme legate de aprovizionarea cu apă și accesul la hrană.

Motoarele sale, mașinile de tuns iarbă și echipamentele compacte pentru construcții contribuie la lucrările de întreținere urbane.

În plus, Kubota își folosește tehnologiile, expertiza și experiența dobândite pentru a dezvolta și comercializa produse fabricate în industria de infrastructură a apei, de renume mondial din Japonia, cu scopul de a proteja resursele limitate ale Pământului și de a furniza apa curată și sigură peste tot în lume.

Domnul Yuichi Kitao, președinte și director reprezentant al Kubota Corporation a subliniat care sunt valorile de bază ale companiei ca un omagiu adus fondatorului acesteia: „Cu ocazia împlinirii a 130 de ani, ar fi bine să nu uităm principiile noastre fondatoare și că «nu există creștere fară inovație»”.

Mențiuni speciale au fost făcute  referitor la cele două valori principale ale filozofiei Kubota: «One Kubota» și «On Your Side».

Potrivit domnului Kitao: „«One Kubota», este convingerea fundamentală a organizației că fiecare membru al companiei este esențial pentru grupul nostru, iar pentru a fi «On Your Side», fiecare angajat trebuie să reconsidere ceea ce facem în fiecare zi, să se asigure că răspundem nevoilor pieței în toate produsele și serviciile noastre și le privim prin ochii sau din perspectiva clientului.Având în vedere istoria și evoluția îndelungată Kubota, este important să ne amintim originile noastre, unde a fost compania la început și încotro se îndreaptă. Kubota va continua să funcționeze, așa cum s-a întâmplat timp de 130 de ani, pentru a furniza produsele și serviciile de cea mai bună calitate și cele mai potrivite, garantând în același timp protecția mediului, pentru a lăsa o lume mai bună pentru generația de mâine. Prin intermediul inovației, cercetării și, cel mai important, comunicând eficient cu clienții săi, compania va rămâne loială motto-ului său «Pentru Pământ, Pentru Viață»”, a subliniat Yuichi Kitao, președinte și director reprezentant al Kubota Corporation.

Despre Kubota Corporation

Încă din 1890, Kubota Corporation este un producător de top în domeniile agricol, al gazonului, echipamentelor pentru construcții și motoarelor industriale. Cu sediul central în Osaka, Japonia, și birouri În peste 110 țări din America de Nord, Europa și Asia, Kubota a obținut În 2019 venituri de 17,6 miliarde de dolari. Deși echipamentele agricole reprezintă linia principală de produse Kubota, compania deține de asemenea un portofoliu diversificat de produse dedicate altor industrii, inclusiv sisteme de filtrare a apei la nivel de oraș, irigații, conducte, acoperișuri, construcții civile și valve subterane mari.

Misiunea noastră

Misiunea noastră, «For Earth, For Life», vorbește despre angajamentul nostru față de conservarea mediului natural al pământului, ajutând în același timp la producția de alimente și alimentarea cu apă, vitale nevoilor unei populații mondiale în continuă creștere. Această misiune se realizează de fiecare dată când un tractor Kubota lucrează terenul pentru a produce alimentele care susțin viața, sau când echipamentele noastre de construcție excavează pentru a crea rețele de transport al apei sau pentru a oferi adăpost.

Pentru mai multe informații despre Kubota, vizitați www.kubota-global.net sau www.kubota-eu.com.