Lapte crud de vacă ecologic în ferma lui Pașca Gheorghe!

Satul Poiana Botizii, comuna Băiuț, județul Maramureș, zonă care respiră frumusețe prin fiecare colțișor, asigură prin pășunile sale hrană curată și proaspătă pentru animalele crescute de gospodarii din sat.

Unul dintre aceștia, domnul Pașca Gheorghe, harnic fermier, deține 17 vaci din rasele Bălțata Românească și Bruna de Maramureș. Animalele sale pasc pe pășunile pe care dânsul le deține și le îngrijește, asigurându-le hrană de calitate, certificată ecologic. Ca urmare, laptele obținut este și acesta certificat ecologic, atestând faptul că este de calitate superioară.

Un plus de valoare i-a fost adus laptelui și de menținea de calitate facultativă ”produs montan” care i-a fost acordată, conform Deciziei nr. 45/17.11.2020, emisă de Agenția Națională a Zonei Montane.

Laptele obținut în zonă montană, de la animale crescute exclusiv în acea zonă și hrănite cu hrană provenind tot din zona montană, este garanția gustului autentic și proaspăt.

Deși prin decizia menționată mai sus, domnul Pașca Gheorghe a obținut dreptul de utilizare a mențiunii de calitate facultative ”produs montan” doar pentru laptele crud de vacă ecologic, în acest moment se fac demersuri pentru punerea în valoare și a altor produse obținute din acest lapte: telemea de vacă și caș de vacă, produse în gospodăria acestuia.

Persoanele interesate care doresc să achiziționeze produsele provenite din gospodăria domnului Pașca Gheorghe, pot obține datele de contact ale acestuia accesând site-ul  www.produsmontan.ro sau consultând Registrul Național al produselor montane.