Libra Internet Bank oferă și în 2024 finanțări fermierilor care beneficiază de subvenții APIA

Libra Internet Bank a semnat convenția cu Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru oferirea de finanțări fermierilor care sunt beneficiari ai programelor APIA-Campania 2024*. Aceștia pot accesa creditele oferite de Libra Internet Bank pentru finanțarea capitalului de lucru necesar activităților curente, până la momentul plăților efective efectuate de către APIA.

Finanțările sunt oferite în baza adeverinței de înregistrare emise de către APIA pentru subvenția acordată pentru suprafețele deținute sau exploatate.

Valoarea maximă a creditului oferit de Libra Internet Bank este de până la 90% din valoarea subvenției pentru 2024, iar dobânda aplicată este calculată după formula ROBOR la 6 luni plus 2%. Rambursarea creditului trebuie realizată înainte de 30 iunie 2025, cu posibilitatea de prelungire până la data comunicată de către APIA ca termen limită de efectuare a plăților.

Perioada de grație pentru creditele destinate beneficiarilor programelor APIA este până la momentul încasării sumelor respective, nu mai târziu de data comunicată de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură ca termen limită de efectuare a plăților. Perioada de grație se aplică pentru principalul creditului, dobândă și comisionul de administrare.

*Programele APIA pentru care Libra Internet Bank acordă finanțare sunt următoarele: Sprijin de bază pentru venit în scopul sustenabilității (BISS), Sprijin redistributiv complementar pentru venit în scopul sustenabilității (CRISS), Măsura 10 – Agro-mediu şi climă, Măsura 11 – Agricultură ecologică, DR-01 – Agro-mediu și climă pe pajiști permanente DR-02 – Agro-mediu și climă pe terenuri arabile, DR-04 – Agricultură ecologică – conversie, DR-05 – Agricultură ecologică – menținerea certificării, DR-09 – Zone afectate de constrângeri naturale – Zona Montană (ANC_ZM), DR – 10 – Zone afectate de constrângeri naturale semnificative și DR-11 – Zone afectate de constrângeri naturale specifice

Despre Libra Internet Bank

Libra Internet Bank a fost înființată în 1996 în București și face parte din grupul american de investiții New Century Holdings (NCH). Banca s-a specializat în oferirea de produse și servicii dedicate Profesiilor liberale și companiilor din Real Estate și Agribusiness. Libra Internet Bank este, de asemenea, partenerul celor mai importante fintech-uri internaționale prezente în țară și a introdus în premieră un serviciu de inteligență artificială generativă bazat pe voce în aplicația sa de mobile banking. Libra Internet Bank are o rețea de 59 de sucursale în București și alte orașe mari din România.