MAS Seeds prezintă gama de hibrizi speciali de porumb

În anul 1999, MAS Seeds a creat primul hibrid waxy dezvoltând o nouă filieră. Combinând metodele tradiţionale de selecţie cu noile tehnologii, precum genotiparea, cercetătorii MAS Seeds au putut crea rapid şi simultan versiuni clasice şi ameliorate ale hibrizilor.

  • Porumb pentru industria morăritului: MAS Seeds furnizează hibrizi cu o culoare a bobului care porneşte de la roşu până la alb, având o structură a bobului adaptată acestei industrii. Pentru această utilizare specifică este necesar un randament brut de măcinat mai mare de 65%, precum şi o stare sanitară a bobului impecabilă.
  • Porumb waxy: amidonul porumbului waxy este constituit 100% din amilopectină. Aceasta este utilizată ca ingredient cu înaltă valoare tehnologică în industria amidonului. Se regăseşte în compoziţia sosurilor, în alimentaţia copiilor sau în hârtia reciclată. MAS Seeds are în portofoliu o gamă de hibrizi waxy care porneşte de la FAO 300 până la FAO 500 pentru toată piaţa europeană.
  • Porumb bio: furnizat din reţeaua proprie de agricultori, sămânţa respectă procedura cerută de piaţa agriculturii bio. MAS Seeds selecţionează hibrizi care au cea mai bună vigoare la răsărire,port erect sau semi-erect, precum şi o bună toleranţă la stresul hidric.
  • Porumb cu rezistenţă la erbicide (DUO System): beneficiem de un program specific de selecţie pentru dezvoltarea porumbului rezistent la Stratos Ultra, cu scopul de a controla marea majoritate a buruienilor graminee prezente în cultura de porumb.
  • Porumb pentru filiera columbofilă: porumbul nu are un procent ridicat de ulei, dar este bogat în proteine şi fibre şi este un excelent supliment alimentar.