Miere polifloră și miere de salcâm – Boboi Ioan P.F.

Boboi Ioan, apicultor din Negrești – Oaș, județul Satu Mare, deține pe terenul părinților săi din satul Lechința, comuna Călinești – Oaș, jud. Satu Mare, 32 de familii de albine, de pe urma cărora obține miere.

Povestea dânsului este interesantă, dat fiind faptul că este singurul din familie care are această preocupare, preocupare dobândită în urma unei întâmplări: un roi de albine a intrat în bucătăria dânsului, acesta fiind punctul de pornire al hobby-ului său, deoarece apicultura a devenit un hobby.

Deși la momentul respectiv nu avea niciun fel de cunoștință despre apicultură, dar fiind dornic să acumuleze informații în acest sens, domnul Boboi a învățat prin intermediul Youtube ce trebuie să facă pentru a-și întreține și dezvolta pasiunea. Rezultatele obținute sunt frumoase, înmulțind numărul de familii și obținând produse de calitate.

Pentru că a dorit să dea un plus de valoare produselor sale, a făcut demersuri în vederea obținerii dreptului de utilizare a mențiunii de calitate facultative ”produs montan” pentru mierea polifloră și cea de salcâm.

În urma analizei documentației depuse și a constatării îndeplinirii condițiilor în teren, s-a dispus acordarea dreptului de utilizare a mențiunii de calitate facultativă ”produs montan”, pentru miere polifloră și miere de salcâm.

Persoanele interesate care doresc să achiziționeze miere de albine sau alte produse obținute de pe urma muncii albinelor, pot obține datele de contact ale domnului Boboi Ioan accesând site-ul  www.produsmontan.ro sau consultând Registrul Național al produselor montane.