Miere polifloră și polen de la Filip Gavril – Timofte!

Filip Gavril – Timofte, apicultor din satul Fânațe, comuna Cernești, județul Maramureș, este posesorul a 90 de familii de albine, de pe urma cărora obține miere de albine, polen, propolis, păstură și ceară. Acesta a moștenit pasiunea pentru apicultură de la bunicul său, în copilărie fiind ”ucenicul” acestuia.

Acesta a înțeles importanța obținerii dreptului de utilizare a mențiunii de calitate facultativă ”produs montan” pentru produsele sale, fiind o modalitate accesibilă de a semnala că aceste produse sunt de calitate superioară și a decis să solicite obținerea dreptului de a folosi logo-ul ”produs montan” pentru mierea polifloră și pentru polen.

În urma evaluării documentației depuse și a constatării îndeplinirii condițiilor în teren, s-a dispus acordarea dreptului de utilizare a mențiunii de calitate facultativă ”produs montan”, pentru cele două produse.

Nectarul și polenul sunt colectate din zona Fânațe, județul Maramureș, zonă montană propice pentru obținerea unor produse de înaltă calitate.

Persoanele interesate care doresc să achiziționeze miere de albine sau alte produse obținute de pe urma muncii albinelor, pot obține datele de contact ale d-nului Filip accesând site-ul  www.produsmontan.ro sau consultând Registrul Național al produselor montane.Share