Mierea de albine de fructe de pădure – un nou sortiment care beneficiază de menţiunea „produs montan”!

Oficiul de Dezvoltare Montană Vintileasca vă informează că domnul Ovidiu Brînzaru, apicultor din localitatea Soveja, județul Vrancea, a obținut dreptul de utilizare a mențiunii de produs montan pentru un nou sortiment de miere, MIERE DE ALBINE DE FRUCTE DE PĂDURE, conform deciziei nr. 387/23.10.2020, eliberate de ANZM și figurează în Registrul național al produselor montane la poziția nr. 1308.

Apicultorul Ovidiu Brînzaru este pasionat de albine încă din copilărie, însă primul stup și l-a cumpărat în 2013, iar până la sfârșitul anului a mai achiziționat încă cinci.

În al doilea an și-a sporit numărul de familii de albine și deja mergea în pastoral, apoi a cumpărat o remorcă pentru transportul stupilor, în prezent, având 101 stupi și un camion pentru transportul acestora.

Stupina este amplasată în Stațiunea Soveja, iar printre sortimentele de miere pe care le puteți gusta se numără MIEREA DE FÂNEAȚĂ, MIEREA POLIFLORĂ, MIEREA DE MANĂ CU CIMBRIȘOR, MIEREA DE ZMEURĂ și altele.

La data de 21.09.2020, domnul Ovidiu Brînzaru a primit dreptul de utilizare a mențiunii de calitate facultative ”produs montan” pentru produsul apicol MIERE MANĂ, conform Deciziei nr. 345, iar cu acest sortiment figurează în Registrul național al produselor montane la poziția nr.1208.