Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, partener al Universității Politehnica din București în organizarea POLI BioFEST

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) se alătură demersului Universității „Politehnica din București” (UPB) de a organiza prima ediție a evenimentului POLI BioFEST, ce se va desfășura în perioada 26-29 mai 2022 în campusul UPB, Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice București. Printre expozanți se vor afla producători și distribuitori de produse alimentare, horticole, fitosanitare, arhitectura peisagistică, tractoare și mașini agricole, aparatură pentru laboratoare de cercetare, echipamente din ingineria mediului, producători și furnizori de roboți și drone pentru sectorul agroalimentar.

În acest sens, MADR a încheiat cu UPB un protocol de colaborare în vederea creării cadrului instituțional pentru cooperarea și acordarea suportului tehnic necesar derulării evenimentului.

Manifestarea își propune să aducă în atenția participanților cele mai noi tehnologii, practici, produse și noutăți din industria alimentară, agricultură și protecția mediului și se adresează atât specialiștilor interesați să afle ultimele tendințe din domeniu, cât și studenților și tinerilor care își doresc o carieră într-un domeniu de viitor.

Cu ocazia organizării acestui eveniment, ministrul Adrian CHESNOIU a declarat: „Biotehnologia în agricultură este un domeniu interdisciplinar în plină expansiune ce contribuie la creșterea eficienței și la stabilitatea industriei agroalimentare. Mă bucur să constat deschiderea tinerilor către inovație și este obligația noastră să le oferim toate șansele de a-și dezvolta întregul potențial pentru a contribui la modelarea viitorului și pentru a beneficia pe deplin de tranziția către verde și digital. Tehnologia utilizată în agricultură trebuie să fie tot mai adaptată noilor schimbări și provocări și este nevoie de tineri care să lucreze în agricultură și să aibă cunoștințele necesare, astfel încât nivelul de performanță agricolă să crească”. 

Pe parcursul celor patru zile vor avea loc dezbateri, prelegeri și vor fi expuse inovații din partea companiilor, precum și soluţii tehnologice şi produse noi. Astfel, participanții au ocazia să transforme campusul UPB într-un mare spaţiu expoziţional, care să găzduiască şi să amplifice ecoul poveştilor de business.

Expozanţilor li se vor pune la dispoziţie stand-uri de diverse dimensiuni în interior, iar la exterior aceștia vor amplasa corturi, căsuțe sau food-truck-uri care să corespundă specificului activităţii lor.

Accesul publicului larg la POLI BioFEST este gratuit.