Ministrul Agriculturii Adrian Oros a fost în vizită la cea mai mare şi modernă fabrică de maşini şi utilaje agricole din țară noastră, Maschio Gaspardo România!

Ministrul agriculturii Adrian Oros a fost în vizită la cea mai mare şi modernă fabrică  de maşini şi utilaje agricole din țară noastră, Maschio Gaspardo România. Aici se proiectează şi totodată se realizează o gamă complexă de maşini de prelucrat solul şi de pregătire a patului germinativ în vederea semănatului – scarificatoare, grape, grubere, combinatoare, cultivatoare, etc. Tot în cadrul acestei fabrici se află şi singura linie de producție din România pentru maşinile de făcut baloţi cilindrici.

În orașul Chișineu-Criș, din județul Arad, funcționează una dintre cele mai importante fabrici de realizare a utilajelor agricole din Europa de Est: Maschio Gaspardo.

Compania italiană este o prezență solidă pe piața mondială, unde ajung şi  utilajele realizate în fabrica din județul Arad. Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a vizitat astăzi fabrica din Chișineu-Criș, unde directorul general Paolo Rocchi i-a prezentat capacitățile de producție și utilajele fabricate, explicând că Maschio Gaspardo este localizată în mod strategic în România tocmai pentru a avea acces facil către pieţele cheie din Europa centrală şi de est.

Fabrica de la Chișineu-Criș , Arad funcționează din anul 2003 și este integrată într-un grup internațional cu opt unităţi mari de producţie, cinci în Italia şi alte trei în străinătate (România, India şi China) precum şi 13 filiale de vânzări în străinătate. Grupul Maschio Gaspardo are în prezent peste 1.900 de angajaţi. Ministrul Adrian Oros a fost plăcut impresionat de calitatea investiţiei de la Chișineu-Criș, un pol al tehnicii agricole moderne.