Noi caracteristici pentru remorcile cu dublă întrebuințare și cele de transport CLAAS CARGOS 700/8000/9000

Prin noile opțiuni de echipare, CLAAS extinde posibilitățile de utilizare și sporește eficiența și confortul utilizatorului remorcilor cu dublă întrebuințare și remorcilor de transport pentru sezonul 2021.

Utilizare ISOBUS cu noul CEMIS 700

Terminalul universal CEMIS 700, compatibil ISOBUS, este disponibil acum pentru toate modelele CARGOS noi cu nivel de echipare BUSINESS. Acesta înlocuiește terminalul de control COMMUNICATOR II. Ecranul color, cu contrast puternic, diagonală de 7 inch, cu funcție tactilă și comutare automată zi/noapte, cele 10 taste funcționale cu fundal iluminat și butonul rotativ/prin apăsare asigură operarea confortabilă. Alte dotări includ o intrare pentru camera video permite afișarea imaginilor în timp real de la un număr maxim de 2 camere, compatibilitatea ISO 11783 împreună cu porturile Aux-O și Aux-N și funcțiile UT1 și UT2.

Volum mai mare pentru CARGOS 8400

De asemenea, o noutate pentru remorca cu dublă întrebuințare CARGOS 8400 o reprezintă supraînălțarea pereților laterali. Astfel, volumul de încărcare conform DIN crește cu 2,5 m3 la 38 m3. Datorită caracteristicilor renumite ale gamei de modele CARGOS, cum ar fi sistemul de cuțite duble CLAAS cu durată îndelungată de viață și podeaua transportoare hidraulică, puternic coborâtă, prevăzută cu racleți, CLAAS oferă în acest segment un utilaj foarte compact și extrem de puternic și eficient pentru fermele cu echipament propriu și pentru contractori.

Direcție asistată avansată pentru gama de modele CARGOS 700

Pentru remorcile de transport furaje din gama CARGOS 700, CLAAS oferă de acum, pe lângă direcția tractată și direcția asistată hidraulic și controlată electronic, o direcție asistată mecanic și hidraulic. Astfel, acum veți putea dota cu direcție asistată și remorcile CARGOS 700 cu nivel de echipare TREND, opțiune care până în prezent era rezervată în mod exclusiv configurației BUSINESS.

Direcția asistată mecanic și hidraulic funcționează conform principiului deplasamentului pozitiv cu un cilindru principal (tandem), respectiv doi cilindri principali (tridem) pe bara de tracțiune și o unitate hidraulică cu rezervoare sub presiune de mare volum ca protecție la suprasarcină. Cilindrii principali sunt fixați pe partea de tractare, pe articulații sferice Scharmüller 50, fiecare cilindru fiind prevăzut cu o protecție robustă, înșurubată. În plus, există și suporturi pivotante pentru cilindrii principali. În cazul șasiului tandem, ultima axă este viratoare, iar în cazul șasiului tridem, prima și cea de-a treia axă sunt viratoare. În timpul utilizării, direcția asistată lucrează independent de tractor și nu necesită o conexiune permanentă. În plus, sistemul funcționează fără electronică. Datorită principiului de funcționare mecanică a sistemului hidraulic, deplasarea în marșarier are loc cu protejarea solului, iar traseul este urmat cu precizie atât pe teren plat, cât și pe teren înclinat.

Condiția care trebuie îndeplinită pentru utilizarea direcției asistate este o prindere pentru tractor conformă standardului ISO 26402.

Din octombrie, toate remorcile cu dublă întrebuințare și remorcile de transport furaje CARGOS pot fi operate cu ajutorul noului terminal CEMIS 700.

Noile supraînălțări ale pereților laterali sporesc volumul de încărcare al remorcii CARGOS 8400 la 38 m3, conform DIN. Astfel, CLAAS poate oferi o remorcă cu dublă întrebuințare tandem, compactă, cu performanțe excelente în materie de productivitate.

Datorită direcției asistate mecanice și hidraulice, remorcile de transport furaje CARGOS 700 cu nivelul de echipare mai simplu TREND pot beneficia acum de direcție asistată. Direcția asistată controlată electronic rămâne disponibilă pentru utilajele cu nivel de echipare BUSINESS. Direcția pasivă rămâne disponibilă în continuare pentru utilajele cu nivel de echipare TREND sau BUSINESS.

Despre CLAAS

CLAAS (www.claas-group.com) este o afacere de familie fondată în anul 1913 și unul dintre cei mai importanți producători de utilaje agricole la nivel global. Compania cu sediul în Harsewinkel, Westfalia, este lider pe piaţa europeană de combine de recoltat. CLAAS este lider mondial în ceea ce priveşte un alt mare grup de produse, combinele autopropulsate de recoltat furaje. Totodată, CLAAS este un nume de referinţă de top la nivel mondial în ingineria agricolă, în domeniul tractoarelor, preselor de balotat şi al utilajelor agricole de recoltat furaje verzi. Portofoliul de produse al companiei CLAAS include, de asemenea, tehnologie a informaţiei de ultimă oră în ceea ce priveşte agricultura. CLAAS are peste 11.400 de angajaţi la nivel mondial şi a generat vânzări de 3,8 miliarde de euro în exerciţiul financiar 2019.