Noutatea prezentată în cadrul lotului de la Drajna a fost soiul de grâu aristat de mare performanţă Aspekt!

Directorul comercial Marius Creţu a prezentat cultura de grâu aflată în câmpul experimental de la Drajna, detaliind soiurile şi noutăţile din portofoliu. În cadrul loturilor demonstrative au fost prezentate soiurile de grâu din toate grupele de maturitate: Mulan, Joker, Genius – de panificaţie, Athlon, Katarina, Felix şi Tika-Taka, soiurile aristate Centurion şi Python. Noutatea prezentată în cadrul lotului a fost soiul aristat de mare performanţă Aspekt, precum şi Tata-Mata destinat exportului.

Şi în acest an am venit cu un portofoliu comercial complet şi variat format din hibrizi şi soiuri de grâu cu particularităţi fenotipice superioare, pentru a dovedi producătorilor agricoli valoarea şi calităţile Saaten Union. Aşa cum v-am obişnuit, vă prezentăm soiuri şi hibrizi martori de la competitori pentru a face comparaţia. De altfel, şi anul acesta am adăugat în fiecare cultură hibrizi şi soiuri noi, cu scopul de a răspunde tuturor cerinţelor din fermele româneşti. Trebuie să subliniez că raportul calitate-preţ al hibrizilor Saaten-Union este întotdeauna în favoarea producătorilor agricoli, tocmai pentru ca aceştia să se poată bucura de recolte bogate şi de plus valoare”, a precizat Marius Creţu, adresându-se presei.

Aspekt este un soi de grâu nearistat, cu maturitate semitardivă și cu potențial ridicat de producție. El deține un pachet de excepție la principalele boli foliare, punctul forte al soiului de grâu Aspekt fiind toleranța ridicată la iernare. Noul soi de grâu reprezintă o combinație bună între toleranța la înghețuri tardive și producții constante. El se pretează în toate arealele de cultivare a grâului, cu rezultate excepționale în regiunile unde aportul precipitațiilor în perioada de vegetație depășește 350 mm. Densitatea de semănat recomandată în condiții optime este de 300-320 b.g./mp, ceea ce oferă o densitate medie la recoltat de peste 650-700 de spice/mp. Aspekt este un soi de grâu care se pretează a fi cultivat în tehnologie intensivă.