Nufarm lansează pe piața din România insecticidul CARNADINE

Într-un cadru special și o locație de poveste, Casino Sinaia, alături de peste 200 de invitați, fermieri și reprezentanți ai companiilor din agribusiness, Nufarm România a lansat insecticidul CARNADINE, unul dintre cele mai importante produse din portofoliu, la momentul actual.

CARNADINE este un insecticid sistemic foarte eficient, cu o formulare unică și cu spectru larg de aplicare. Acesta este absorbit pe cale foliară și transportat acropetal, de la bază spre vârf. Acționează rapid prin ingerare și prin contact. Având activitate translaminară, creează un rezervor în țesuturile plantelor, ceea ce asigură un efect rezidual prelungit.

CARNADINE acționează asupra sistemului nervos al insectelor prin ingestie, fiind ideal pentru programele de combatere integrată a dăunătorilor (IPM).

CARNADINE are o formulare unică ce conține un solvent de ultimă generație încorporat, ce amplifică eficacitatea și viteza de acțiune. CARNADINE conține 200 g/l ingredient activ acetamiprid, formulat ca un concentrat solubil (SL) – lichid limpede, galben-portocaliu, cu miros caracteristic.

Spectrul său de combatere este foarte larg, de la afide la lepidoptere, țânțari, purici, viermi, muște etc. Totodată, va fi omologat pentru o gamă vastă de culturi. Astfel, pentru început vor putea beneficia de serviciile sale cultivatorii de rapiță, cartof, măr, pe viitor fiind în lucru extinderea omologărilor și în cultura mare și horticultură.

Modul de acțiune al substanței active acetamiprid a fost îndelung studiat, acesta fiind similar cu modul de acțiune al nicotinei, care este un insecticid natural. Acetamipridul este un antagonist nicotinic care interacționează cu receptorii nicotinici de acetilcolină (nACh-R) – ceea ce duce la hiperactivitate, spasme musculare și în cele din urmă la moartea insectei.

Avantajul insecticidului CARNADINE constă în faptul că este foarte selectiv față de mamifere, în condițiile în care este foarte toxic pentru insecte, acest fapt se datorează formei diferite a receptorului nicotinic la vertebrate.

În cadrul evenimentului de lansare, Nufarm România i-a avut alături pe Hildo Brilleman, Director General Nufarm Europa, Africa și Orientul Mijlociu și pe Esteban Colombo, Director Marketing Nufarm Europa, Africa și Orientul Mijlociu.

Nufarm este o companie cu o cifră globală de afaceri de aproximativ două miliarde de euro, însă își dorește ca în următorii 3 ani să își dubleze cifra de afaceri, ajungând la 4,13 – 4,32 miliarde de euro, până în 2026, a fost unul dintre mesajele transmise de Hildo Brilleman.

Nufarm crede în parteneriate sigure și de lungă durată și ține cont de feedback-urile primite de la fiecare dintre colaboratori, le-a transmis Esteban Colombo tuturor celor prezenți la eveniment.