OLEOMAX – soluția inteligentă, iscusită pentru producții maxime

Deficiența de bor apare frecvent la culturile înființate pe soluri nisipoase și cu pH ridicat sau pe solurile cu un conținut ridicat de calciu, reducând drastic procesul de creștere și dezvoltare al plantelor și a fecundării florilor. Rezultatul final constă în calatidii cu semințe puține sau seci, păstăi cu boabe puține și implicit producții mici și de calitate inferioară.

Chiar și în perioadele ploioase, dat fiind faptul că borul nu este legat în sol, acesta poate fi spălat ușor asemenea azotului și sulfului. Aplicarea foliară a unui fertilizant influențează pozitiv gradul de fecundare al florilor și poate asigura obținerea de producții ridicate și de calitate superioară.

OLEOMAX, un fertilizant foliar cu o formulă specială, cu un conținut ridicat de fosfor, potasiu și bor, total solubil în apă și rapid asimilabil în plante. Este un produs unic, cu o formulare inovatoare, fiind un produs cu înaltă puritate, liber de sodiu și de carbonați și cu un conținut redus de clor.

OLEOMAX crește rezistența plantelor la îngheț și la secetă, influențând turgescența celulelor și presiunea osmotică, mărește rezistența la boli, reduce procesul de transpirație și influențează pozitiv conținutul de proteine și de ulei. Aplicat la floarea soarelui, la rapiță și la leguminoasele pentru boabe, ajută la mărirea nivelului producției și la creșterea conținutului de proteine și de ulei.