Pachet promoțional pentru protecția grâului!

Asigură protecția optimă a culturii cu produse eficiente

Cultura de grâu are nevoie de protecția adecvată încă din primăvară. Pentru aceasta am pregătit un pachet special, cu preț redus, cu produse capabile să asigure atât combaterea buruienilor, cât și a bolilor culturii de grâu.

Oferta promoțională conține 1 pachet fungicid Flexity® Duo (Flexity® 0,25 l/ha + Retengo® 0,5 l/ha) și 2 pachete de erbicid Biathlon® 4D (50 grame/ha). Pachetul este suficient pentru protecția unei suprafețe de 20 de hectare.

Alegând această ofertă promoțională vei beneficia de o reducere de 5% comparativ cu prețul individual al produselor. Oferta promoțională este valabilă începând cu 1 ianuarie 2021, în limita stocului disponibil. Promoția se desfășoară prin intermediul distribuitorilor BASF.

Pentru mai multe detalii adresează-te distribuitorului tău de produse pentru protecția plantelor sau contactează reprezentantul de vânzări BASF din zona ta, accesând această pagină .

Detalii despre produsele din pachetul promoțional

flexity duo

Flexity® Duo – Tratamentul ideal pentru culturi sănătoase

Flexity® Duo este un nou pachet fungicid inovator de la BASF, capabil să combată eficient făinarea și complexul de boli foliare la grâu încă de la primul tratament din primăvară. Pachetul este ideal pentru aplicare în primul tratament fungic, deoarece conține două substanțe foarte eficiente, cu moduri diferite de acțiune: 300 g/l metrafenona și 200 g/l piraclostrobin. Se poate utiliza pentru culturile de grâu de toamnă, grâu de primăvară, grâu durum sau grâu spelta.

Acestea sunt printre cele mai eficiente substanțe active disponibile în România. Marele avantaj al Flexity® Duo e dat de acțiunea sinergică a metrafenonei și piraclostrobinului. Pachetul Flexity® Duo conține 2 produse: 5 litri fungicid Flexity® și 10 litri fungicid Retengo® , fiind suficient pentru aplicarea pe o suprafață de 20 de hectare de grâu.

De asemenea, pachetul fungicid Flexity® Duo oferă și efecte fiziologice AgCelence®. Prin efectul de înverzire, pachetul fungicid contribuie la reducerea arsurilor solare, ajută la o absorbție mai bună a nutrienților, la utilizarea mai eficientă a apei din sol și inhibă producerea de etilenă.

Boli combătute:

 • Făinarea (Erysiphe graminis)
 • Rugina brună (Puccinia recondita)
 • Rugina galbenă (Puccinia striiformis)
 • Pătarea reticulară (Pyrenophora tritici)
 • Arsura frunzelor (Rhynchosporium secalis)

Pachetul Flexity® Duo se poate aplica în fenofazele BBCH 25-61, de la sfârșitul înfrățitului și până la înflorit. Doza recomandată este de 0,25 l/ha Flexity® + 0,5 l/ha Retengo®, într-un volum de apă recomandat între 100-400 litri/hectar. Timpul de pauză recomandat este de 35 de zile.

Beneficiile Flexity® Duo

 • Cultura de grâu este protejată eficient împotriva făinării și a complexului de boli foliare
 • Pachet fungicid cu eficacitate sigură până la al doilea tratament
 • Flexibiltatea în aplicare îți va permite să-ți organizezi mai bine activitatea în fermă
 • Utilizarea mai eficientă a îngrășămintelor și a rezervelor de apă din sol datorită efectelor fiziologice AgCelence®

Biathlon® 4D

Biathlon® 4D este un erbicid care are o acţiune dublă dată de cele două substanţe active: tritosulfuron (cu acţiune sistemică şi la sol) și florasulam (stopează creşterea buruienilor sensibile în numai câteva ore de la aplicare). Erbicidul asigură controlul eficient al buruienilor dicotiledonate din culturile de cereale păioase. Principalele avantaje ale produsului sunt: flexibilitatea în aplicare, independența față de condițiile meteo, compatibilitatea excelentă cu alte produse și, bineînțeles, spectrul larg de combatere a buruienilor.

Cele două substanțe active, tritosulfuron și florasulam, au un mod complementar de acțiune, astfel încât produsul Biathlon® 4D combate cu eficiență deosebită principalele buruieni cu frunză lată. Biathlon® 4D poate fi folosit între stadiile BBCH 13 și BBCH 39, adică de la 3 frunze și până la apariția frunzei stindard. Este unul dintre puținele erbicide ce se poate aplica la cereale încă din toamnă și până primăvara târziu. Biathlon® 4D se aplică în doza recomandată de 40 – 70 grame/ha împreună cu adjuvantul Dash® HC în doză de 1 litru/ha.

Buruieni combătute

Acest erbicid este recomandat dacă doriți un control excelent al tuturor buruienilor cu frunză lată importante, precum: Galium, Papaver, Centaurea, Matricaria, Stellaria, Brassica, Lamium, Veronica, Geranium, Amaranthus, Chenopodium și Polygonum. Pentru lista completă a buruienilor combătute, consultă pagina produsului .

Beneficiile erbicidului Biathlon® 4D

 • Independență față de temperaturi, condiții meteo sau precipitații
 • Libertate în alegerea produselor partenere în amestecul din rezervor
 • Optimizarea activității în câmp, datorată flexibilității mari în aplicare
 • Performanțe excelente în combaterea buruienilor cu frunză lată
 • Control excelent, fără restricții în asolamentul culturilor