Pachete digitale pentru tractoarele ARION și AXION

Aplicații digitale grupate practic

Cu trei pachete digitale pentru tractoarele ARION și AXION, CLAAS oferă soluții practice pentru ghidare, documentare și aplicare, împreună cu 365FarmNet, cu diferite niveluri de configurare. Acest lucru le va ușura fermierilor și contractanților sarcina de a alcătui și de a opta pentru instrumentele digitale potrivite cerințelor lor. Fiecare pachet digital este însoțit de o instruire individuală. Din start, începătorii și avansații vor fi însoțiti de asistentul de conectivitate al partenerilor de vânzări CLAAS în ceea ce privește lucrul cu instrumentele și platformele digitale. Astfel, clienții au la dispoziție, încă din momentul achiziției, un expert digital.

Trei pachete digitale pentru fiecare fermier

La achiziția unui tractor, din cauza numărului tot mai mare de posibilități de alegere, poți pierde rapid din vedere imaginea de ansamblu. Din acest motiv, CLAAS a alcătuit pachete digitale din echipamentele corespunzătoare din domeniul sistemelor de ghidare și ISOBUS, documentație și aplicații specifice zonelor câmpului, care corespund profilurilor tipice de utilizatori din agricultură. În acest scop, cele trei module SMART MACHINE, SMART SERVICES și SMART FARMING au fost considerate în proporții diferite. Astfel, configurarea tractorului complet, în cadrul căreia un procent tot mai important este ocupat de aplicații și instrumente digitale, este simplificată semnificativ. În plus, cumpărătorul nu are parte mai târziu de surprize neplăcute, când lipsesc pre-echipările și echipamente într-adevăr necesare.

Din echiparea de bază fac parte funcțiile de bază de ghidare și de comunicare cu utilajul, accesul la CLAAS connect (magazine online, instrucțiuni de utilizare în format digital, recomandări privind lubrifianții și documente de instruire), precum și o licență de 5 ani pentru REMOTE SERVICE. Prin intermediul diagnozei de la distanță, REMOTE SERVICE oferă asistență rapidă de la distanță în cazul defectării utilajului, precum și notificări de service proactive, care simplifică întreținerea utilajului. Întotdeauna la bord este și accesul la 365FarmNet pentru documentația agricolă de bază, inclusiv modulul 365Active și trei dispozitive 365Active Box cu licență de un an. Cu ajutorul dispozitivelor 365Active Box este posibilă documentarea timpului în funcție de limitele câmpului pentru utilajele și echipamentele analoage, precum și compararea timpilor petrecuți pe câmp, pe șosea și a timpilor de staționare. Toate pachetele digitale sunt însoțite de o instruire inițială profesionistă.

Pachetul digital I: Documentare simplă

Pachetul digital I servește drept introducere pentru documentarea automată în funcție de limitele câmpului. Nivelul de echipare corespunde volumului de bază al pachetelor digitale. La acesta se adaugă o licență de 1 an pentru TELEMATICS, incluzând documentația automată. Astfel, pachetul digital I este potrivit pentru evaluarea simplă, în funcție de câmp sau la nivel de flotă, a utilizărilor utilajelor și a ratelor de aplicare, existând posibilitatea de a aloca varietăți și mijloace pentru câmpuri. Datele pot fi accesate și pe terminale mobile, dar și pe computere.

Pachetul digital II: Creșterea eficienței

Bazat pe pachetul digital I, pachetul digital II include terminalul ISOBUS și de ghidare S10 cu
RTK NET* sau SATCOR 15, licența de utilizare de 1 an fiind de asemenea inclusă. Pentru TELEMATICS și documentarea automată, licențele sunt valabile timp de 5 ani. Datorită ISOBUS Task Controller (TC Bas), cărările pot fi comunicate și accesate de toate utilajele din flotă. Datorită accesului la 365FarmNet, planificarea traiectoriilor și modulul ISO XML pentru exportul și schimbul de date sunt incluse împreună cu o licență valabilă un an. Astfel, pachetul digital II permite, pe lângă ghidarea automată asistată de sateliți cu calculul traiectoriilor optime, și documentația în funcție de limitele câmpului și evaluarea parametrilor utilajelor.

Pachetul digital III: Exploatați întregul potențial

Nivelul cel mai avansat de configurare, pachetul digital III, include toate funcțiile pachetelor digitale I și II. RTK NET face parte din dotarea standard, la care se adaugă două funcții suplimentare ISOBUS Task Controller, TC SectionControl și TC Geo, pentru secțiunea de comandă și procesarea hărților de aplicare. O componentă importantă a pachetului este modulul CropView din 365FarmNet cu licență de un an. În cadrul acestei aplicații simple, fermierul poate întocmi propriile hărți de aplicare și de potențial pentru semănat și aplicarea îngrășămintelor, pe care le poate prelucra ulterior folosind un terminal S10. Baza acestor hărți de aplicare o reprezintă datele furnizate de sateliții Agenția Spațială Europeană (ESA), care pot fi vizualizate și analizate retroactiv până la 5 ani. Pornind de la aceste informații istorice, pot fi întocmite foarte simplu hărți de potențial pentru semănat. În baza datelor primite, sunt evidențiate diferențele stabile și relative de biomasă, putând fi identificate tipare care adeseori nu sunt vizibile pe hărțile individuale. Astfel, pachetul digital III este potrivit în mod special pentru fermierii care doresc să obțină mai mult de la echipamentele lor ISOBUS și care vor să lucreze și să realizeze documentații pe zone de câmp – permițând utilizarea eficientă a suprafețelor cu doar câteva clicuri.

Prezentare generală a pachetelor digitale CLAAS:

Despre CLAAS

CLAAS (www.claas-group.com) este o afacere de familie fondată în anul 1913 și unul dintre cei mai importanți producători de utilaje agricole la nivel global. Compania cu sediul în Harsewinkel, Westfalia, este lider pe piaţa europeană de combine de recoltat. CLAAS este lider mondial în ceea ce priveşte un alt mare grup de produse, combinele autopropulsate de recoltat furaje. Totodată, CLAAS este un nume de referinţă de top la nivel mondial în ingineria agricolă, în domeniul tractoarelor, preselor de balotat şi al utilajelor agricole de recoltat furaje verzi. Portofoliul de produse al companiei CLAAS include, de asemenea, tehnologie a informaţiei de ultimă oră în ceea ce priveşte agricultura. CLAAS are peste 11.400 de angajaţi la nivel mondial şi a generat vânzări de 3,8 miliarde de euro în exerciţiul financiar 2019.