Poettinger – câștigător al inovației în 2022

Producătorul de mașini agricole POETTINGER este una dintre cele mai inovatoare companii din Austria. Pe baza unui studiu realizat de IMWF (Institutul pentru Management și Cercetare în Afaceri cu sediul în Germania) în perioada mai 2021 – aprilie 2022, producătorul austriac de utialje agricole POETTINGER a fost desemnat câștigător al inovației 2022. Evaluarea a 317.000 de declarații și documente privind investițiile în cercetare confirmă această realizare excelentă.

POETTINGER se numără printre cele mai mari 1.650 de companii din Austria, a introdus inovații semnificative în industria sa și este considerată inovatoare. Lista câștigătorilor este impresionantă: include, de exemplu, voestalpine AG, Rosenbauer și FACC.

Investițiile mari în cercetare și dezvoltare dau roade. Puterea inovatoare a companiei de mașini agricole a fost recunoscută și se reflectă în mod clar în succesul său în afaceri. Asigurarea creșterii economice și crearea de locuri de muncă sunt pietre de temelie ale companiei. Cu numeroase inovații pentru promovarea celui mai bun furaj și cel mai bun sol, utilajele companiei au impresionat fermierii din întreaga lume. În ceea ce privește remorcile auto încărcătoare, POETTINGER este liderul incontestabil al pieței mondiale de mulți ani. Pe lângă varietatea largă a gamei de produse, acest lucru se datorează și numeroaselor caracteristici tehnice ingenioase. Sistemul de asistență SENSOSAFE pentru detectarea faunei sălbatice este o altă inovație remarcabilă. Detectează fauna sălbatică în timpul procesului de cosit, astfel încât animalele să poată fi salvate. Semănătoarea AEROSEM VT este un alt exemplu de mașină care a fost dezvoltată pentru a oferi cea mai mare conservare posibilă a solului, oferind în același timp o semănare perfectă a semințelor.

Pe lângă mașinile sale inovatoare și soluțiile digitale, POETTINGER este specializată în a descoperii noi medii de inovare. Compania organizează concursuri, în care oameni creativi din universități și școli sunt invitați să elaboreze soluții inovatoare pentru o anumită provocare și să construiască prototipuri. Compania de utilaje agricole este și partener în rețeaua Pier4. Aceasta este o platformă pentru startup-uri pentru a-și prezenta compania și proiectele la care lucrează.

Un alt proiect este cooperarea strânsă a companiei cu JKU, Universitatea Johannes Keppler din Linz, unde a fost amenajată o stație de lucru în Centrul Deschis de Inovare LIT. Competențele științei și industriei sunt grupate aici. În calitate de câștigător al inovației, POETTINGER poate privi viitorul cu încredere, deoarece succesul depinde în mare măsură și de produse și servicii inovatoare.