Pöttinger a achiziționat MaterMacc Spa

Producătorul austriac de utilaje agricole continuă planurile de extindere. Pöttinger își completează portofoliul de produse pentru agricultura modernă prin achiziția producătorului italian MaterMacc Spa. Gama existentă de semănători este astfel extinsă pentru a include tehnologia de semănare de precizie. Achiziția a fost finalizată pe 7 noiembrie 2022.

MaterMacc Spa., cu sediul în San Vito al Tagliamento, în nordul Italiei, este cunoscută pentru tehnologia de semănat de precizie, tehnologia de semănare mecanică și pneumatică, tehnologia de mărunțire și alte. Produsele, pasiunea pentru agricultură, locația și mai ales forța de muncă se completează foarte bine și prezintă multe asemănări cu afacerea de familie Pöttinger. În plus, Pöttinger se concentrează pe găsirea de noi tehnologii pentru piețele sale stabilite. Austriecii și-au stabilit obiectivul de a utiliza sinergiile pentru a dezvolta în continuare tehnologiile existente, îndeplinind în același timp standardele lor înalte.

MaterMacc are în prezent aproximativ 80 de angajați. Pöttinger se bazează pe continuitate și va dobândi întregul personal și fabrica, utilizând astfel experiența existentă. Planurile ulterioare sunt ca deocamdată marca, vânzările, rețeaua de service și aprovizionarea cu piese de schimb să rămână aceleași. Cu toate acestea, Pöttinger va contribui cu know-how-ul în cel mai bun mod posibil pentru a obține succesul obișnuit în noile segmente. Clienții existenți ai MaterMacc vor continua să aibă acces la serviciul și asistența de încredere.

„Cu această achiziție am făcut încă un pas către un viitor de succes. Produsele inovatoare pentru agricultura modernă și pasiunea oamenilor de la MaterMacc se încadrează perfect în lumea Pöttinger”, a declarat Gregor Dietachmayr, reprezentantul consiliului executiv.