Pregătiți-vă din timp pentru tratamentele fitosanitare de toamnă-iarnă în plantațiile pomicole!

Având în vedere climatul specific României, plantațiile pomicole trec prin probleme specifice fiecărui anotimp și ulterior fiecărei etape de vegetație. Tratamentele de toamnă-iarnă se bazează în general pe utilizarea succesivă a substanțelor cu efect fungicid și insecticid.

Scopul acestor tratamente? Combaterea rezervelor biologice ale dăunătorilor și bolilor care supraviețuiesc sezonului rece. Timpul optim pentru efectuarea tratamentelor este reprezentat de căderea frunzelor, calendaristic, luna noiembrie, uneori început de decembrie, atunci când vremea permite, iar temperaturile rămân pozitive și pe timpul nopții.

Care sunt substanțele și, respectiv, produsele utilizate pentru tratamente?

Tratamentele destinate controlului fitosanitar într-o cultură se stabilesc pentru un anumit tip de agent de dăunare, fie că ne referim la bacterii, ciuperci sau dăunători. În funcție de stadiul vegetativ, se va stabili atât concentrația, cât și numărul de tratamente. Printre soluțiile utilizate recomandăm:

*Zeama bordeleză – pentru tratarea eventualelor boli fungice.

*Insecticidul Mospilan 20 SG împreună cu adjuvantul N-Oil, pe baza de ulei vegetal de floarea soarelui – pentru combaterea formelor hibernante ale păduchilor țestoși, dar și a altor dăunători.

*Fungicidul Alcupral 50 PU – reduce considerabil atât infecțiile primare cauzate de agenți patogeni, cât și formele de rezistență ale acestora.

Foarte important este ca aceste tratamente să nu se execute pe vreme ploioasă și în condiții de vânt! Tratamentele se fac doar cu produse omologate pentru speciile pomicole, preparate conform indicațiilor de pe etichetă și achiziționate doar de la surse autorizate. De asemenea, respectarea dozelor împiedică aparația fenomenelor de fitotoxicitate sau a formelor de rezistență în cazul unor boli sau dăunători.

Mai multe detalii despre importanța tratamentelor fitosanitare de toamnă-iarnă pentru speciile pomicole puteți citi aici. Pentru mai multe informații despre oferta noastră, vă rugam să apelați la reprezentanții ALCEDO din zona dumneavoastră agricolă sau rămâneți conectați la întreaga ofertă ALCEDO direct de pe telefonul mobil, cu ajutorul aplicației ALCEDO pentru fermieri iscusiți, disponibilă acum din AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO