Premium Porc Group deschide o nouă Fabrică de Nutreţuri Combinate la Avrig

Holdingul danez Premium Porc Group a finalizat construcţia noii Fabrici de Nutreţuri Combinate deschisă la Avrig, în judeţul Sibiu. Această investiţie face parte dintr-un amplu proiect de modernizare şi expansiune realizat de grupul de firme în România.

Premium Porc Group a ales să se proceseze furajul în propriile fabrici de nutreţuri combinate pentru a putea controla mai bine calitatea, dar şi eficienţa procesului de producţie. Astfel, se poate asigura un furaj integral adaptat nevoilor diferitelor grupe de vârstă ale porcinelor. Graţie unei tehnologii de înaltă performanţă se pot produce diferite tipuri de reţete.

În dotarea fabricii sunt incluse sisteme moderne, eficiente, bazate pe tehnologia daneză. De asemenea, se folosesc şi sisteme informatice avansate şi integrate, care permit un grad ridicat de automatizare, precum şi un control crescut al cantităților de cereale utilizate.

Lansarea noii fabrici a avut loc astăzi, 21 august, în prezenţa a numeroşi invitaţi. Deschiderea a fost oficiată de domnul Lars V. Drescher, CEO Premium Porc Group, care a menţionat că Fabrica de Nutreţuri Combinate de la Avrig este cea mai importantă investiţie a grupului, valoarea sa fiind de peste 3,4 milioane de euro. Suprafaţa pe care se desfăşoară fabrica este de 2.000 mp.

Compania Skiold, partener în această investiţie, a fost reprezentată la evenimentul de lansare de către Steen Frydkjaer, care a menţionat că partea de tehnologie din fabrică este asigurată de firma daneză, oferind câteva detalii despre produsele care alcătuiesc linia tehnologică.

Florentin Sâmbotin, directorul celor 3 FNC-uri ale grupului, a vorbit despre noul proiect de la Avrig. “În cadrul fabricii vom avea în jur de 12 reţete de furaje. Menţionez că cerealele sunt verificate în cadrul grupului nostrum, dar, ca o contraexpertiză, se trimit si la terţi. Acum dispunem şi de o instalaţie de curăţire a microtoxinelor, ceea ce este foarte important pentru întregul proces de producţie. În noua fabrică totul este automatizat şi ne bucurăm de faptul că beneficiem de ultima generaţie de echipamente în domeniu. Un alt aspect cu care ne mândrim este legat de normele de biosecuritate, care sunt foarte bine puse la punct. De altfel, biosecuritatea este principalul atu al fabricii noastre”, a punctat directorul Florentin Sâmbotin.

Reprezentanţii companiei Premium Porc Group au menţionat că Fabrica de Nutreţuri Combinate de la Avrig are o capacitate de peste 80.000 de tone de furaj pe an.

La rândul său, primarul oraşului Avrig, Adrian Dumitru David a spus că ferma şi FNC-ul s-au dezvoltat pe locaţia unei vechi ferme de reproducţie porcine înfiinţate în anul 1976. După 1989 lucrurile s-au degradat, însă, graţie acestui grup, activitatea s-a dezvoltat la un nivel superior din punct de vedere al tehnologiei si performanţei.

După festivitatea de deschidere s-a tăiat panglica, iar invitaţii au putut vizita fabrica.

Premium Porc Group este un holding danez de companii de producţie cu o vastă expertiză în construirea şi conducerea fermelor de porcine cu producţie integrată în România, urmând cele mai înalte standarde. Din anul 2006, grupul gestionează mai multe unităţi de producţie intensivă în România.

Premium Porc Group, al doilea mare producător de carne de porc din România după Smithfield, deţine mai multe companii cu activitate integrată pe verticală în agrobusiness, acoperind producţia de cereale, producţia de furaje şi creșterea de porcine. Grupul se află într-o perioadă de extindere, achiziţii şi investiţii şi dispune de propria divizie de producţie în agricultură, care include o flotă importantă de echipamente de ultima generaţie. Urmărind cu atenţie bunele practici agricole, specialiştii companiei au creat planuri de fertilizare personalizate, utilizâd îngrăşământul natural generat de fermele proprii.