Prezenţă furnizori NHR Agropartners la Agritechinica 2023

După o îndelungată perioadă, Agritechnica, cea mai mare expoziţie internaţională de tehnică agricolă, şi-a redeschis porţile în perioada 12-18 noiembrie 2023.

Ca de obicei, echipa NHR Agropartners a vizitat standurile partenerilor pentru a cunoaşte evoluţiile în domeniu.

Astăzi vă prezentăm noutăţile întâlnite la standul Deutz Fahr.

Pe o suprafaţă de 2000 de m2, Deutz Fahr a prezentat o gamă largă de utilaje şi servicii menite să răspundă cerințelor diverse ale agriculturii moderne. Ceea ce diferențiază tractoarele Deutz Fahr este angajamentul lor constant față de calitate și inovație. În plus, confortul și ergonomia asigură că șoferul găsește condiții optime de lucru. Interfețele ușor de utilizat și comenzile intuitive permit tuturor operatorilor să utilizeze cu ușurință cele mai noi tehnologii de tractoare și agricultură de precizie.

Noua serie de tractoare Deutz Fahr 6160.4 TTV – 6180 TTV

Sunt introduse 5 modele noi de tractoare Deutz Fahr cu transmisii TTV și motoare puternice cu 4 și 6 cilindri între 161 CP și 192 CP putere maximă, completând seria 6 TTV de tractoare Deutz Fahr. Au consumul de combustibil remarcabil de scăzut și benefiaciază de rezervoare de combustibil noi-nouțe, cu o capacitate de până la 350 de litri, astfel încât chiar și cele mai lungi zile pe teren sunt posibile fără a fi nevoie de realimentare. Transmisia TTV cu variaţie continuă stabilește standarde în ceea ce privește confortul. Permite 50 km/h pentru toate modelele la turații reduse ale motorului, ceea ce reduce zgomotul și crește eficiența. În plus, greutatea brută a vehiculului de până la 13,5 tone permite cu până la 1 tonă mai multă capacitate de încărcare utilă față de modelele din generația anterioară și astfel duce la mai puține cicluri de transport. Cu noul sistem hidraulic CleanOil, cu o capacitate de ulei detașabilă de până la 60 l, este prevenită contaminarea nedorită a uleiului de transmisie, iar durata de viață a componentelor este mult extinsă.

Cabina MaxiVision pentru noile modele din seria 6 TTV este oferită în diferite variante pentru a oferi clienților exact nivelul de confort și echipament în care sunt dispuși să investească. Cabina MaxiVision+ conține configurația mixtă nou dezvoltată, cu două valve mecanice și două valve electro-hidraulice pe spate. Oferă un echilibru perfect între confort și simplitate. Cu echipamentul MaxiVisionPro, operatorul beneficiază de până la cinci supape de control complet electrice și de iMonitor opțional de 12” pe cotiera ergonomică MaxCom. Toate cabinele MaxiVision sunt echipate cu noile oglinzi spate XLargeVision cu 65% mai mari și pot fi echipate cu caracteristici convenabile, cum ar fi o fereastră frontală care se poate deschide, suporturi multiple pentru dispozitive mobile, o cutie de răcire detașabilă, precum și noul sistem audio premium 4.1, inclusiv subwoofer.

SDF SMART FARMING SOLUTIONS: Soluții inteligente pentru toată lumea

Cu noul software iMonitor H5, operarea tractoarelor DEUTZ-FAHR devine mai rapidă, mai lină și incredibil de intuitivă. iMonitor permite operatorului să controleze toate funcțiile mașinii de pe un ecran central. Pe lângă un nou limbaj de design pentru pictogramele grafice și elementele de operare, a fost introdus un mod de zi, care oferă vizibilitate perfectă în medii luminoase.

Alte funcționalități noi sunt: îmbunătățiri multiple în gestionarea liniei AB/punctului de semnalizare, nou manager de inventar pentru o gestionare mai bună a datelor, tastele F virtuale pentru operare individualizată suplimentară, configurarea mai rapidă a instrumentelor, fluxul de lucru simplificat TASKS și multe altele. Cu H5, până la 255 de secțiuni pot fi controlate prin intermediul controlerului de sarcini integrat în iMonitor și până la 2 hărți de aplicații pot fi utilizate simultan cu controlul ratei variabile.

În plus, toate tractoarele Deutz Fahr de putere mare vin acum cu 5 ani de trafic de date inclus, permițând cea mai eficientă utilizare a acestora.

Certificare pentru combustibil HVO (ulei vegetal hidrotratat)

Pe baza angajamentului de sustenabilitate și de responsabilitatea față de mediu, Deutz Fahr a ales să certifice carburanții HVO (ulei vegetal hidrotratat) pe motoarele Deutz și FARMotion Stage V cu care sunt echipate utilajele comercializate. Combustibilii HVO sunt regenerabili și derivați din materiale organice, ceea ce îi face o alternativă mai curată la combustibilii diesel tradiționali. Prin certificarea combustibililor HVO, Deutz Fahr își demonstrează dedicarea pentru reducerea emisiilor de carbon și susținerea soluțiilor ecologice în sectoarele agricole.

Deutz Fahr lucrează şi va lucra continuu pentru actualizarea produselor şi serviciilor sale cu scopul de a satisface cerințele agriculturii în evoluție.