Protejați culturile agricole cu adjuvanți ce asigură rezistență la spălare a produselor de protecția plantelor!

În această perioadă a plouat în multe zone din țară, în unele zone, cantitatea de preciopitații fiind destul de consistentă. Ploile probabil vor mai fi și în zilele următoare! În această perioadă se fac tratamente, în special pentru combaterea bolilor atât la culturile agricole, cât și horticole, dar și alte tipuri de tratamente. Ploile pot afecta eficacitatea produselor de protecția plantelor prin diluarea soluției de stropit sau prin spălarea acesteia de pe plante, dacă intervin la scurt timp după aplicarea tratamentelor.

Cum putem stopa sau diminua acest fenomen?

Simplu, aplicând produsele de protecția plantelor împreună cu adjuvanți. Rezistența la spălare rămâne însă una dintre cele mai importante caracteristici ale adjuvanților, mai ales în momentul când sunt aplicați în condiții meteorologice nefavorabile sau când se așteaptă precipitații. Este recomandat să folosim adjuvanți cu o rezistență mare la spălare, împreună cu fungicide, insecticide și erbicide, adjuvanții de acest tip fiind proiectați pentru a rămâne pe frunzele plantelor mai mult timp și pentru a-și menține eficacitatea chiar și în prezența apei. În portofoliul de PRODUSE ISCUSITE de la ALCEDO găsiți următoarea gamă de adjuvanți:

HURRICANE, adjuvant non-ionic sub formă de emulsie concentrată, crește acțiunea tratamentelor fitosanitare și permeabilitatea acestora. Are acțiune adezivă, asigurând rezistență la spălare a produselor în urma ploilor cu o intensitate mai mare de 20-30 mm.

SILWET STAR este un adjuvant de ultimă generație din categoria organosiliconilor numiți “super-spreaders”, utilizat în soluția de stropire, pentru creșterea eficacității produselor de protecția plantelor și a micronutrientilor.

VITAL 90 este adjuvant de tip siliconic, cu multiple efecte în potențarea acțiunii biologice. Adăugat în soluția pentru tratament, conferă acesteia: o reducere a tensiunii superficiale a picăturilor, o mai bună aderență a soluției stropite pe foliajul plantelor, o capacitate mai mare de reținere a umidității necesare pe foliajul stropit etc.

Pe lângă rezistența la spălare specialiștii ALCEDO recomandă utilizarea adjuvanților în soluțiile de stropit pentru:

• îmbunatățirea penetrării pesticidelelor în țesuturile vegetale și creșterea aderenței pe frunzele plantei;

• reducerea pierderilor de produs prin scurgere și deplasare pe suprafața solului;

• reducerea cantității de produs necesar pentru a obține o protecție eficientă a plantelor;

• scăderea tensiunii superficiale și creșterea dispersiei picăturilor.

Atenție! Întotdeauna adjuvantul se adaugă ultimul în soluția de stropit.