Raiffeisen Bank şi RWA Raiffeisen Agro Romania susțin extinderea şi finanţarea sistemelor de irigaţii şi agricultură ecologică sustenabilă!

Raiffeisen Bank, alături de partenerul său RWA Raiffeisen Agro Romania, oferă fermierilor români consultanţă şi solutii de finanţare specifice investiţiilor agricole, precum investiţii în sisteme de irigaţii, la costuri de finanţare reduse la jumătate faţă de oferta standard a băncii, prin surse atrase de la Fondul European de Investiţii, se arată în comunicatul companiei.

„Ne dorim să fim un partener pentru fermierii români și să-i sprijinim în primul rând prin finanțarea sistemelor de irigații, domeniu unde există o nevoie din ce mai mare de la an la an, din cauza schimbărilor climatice. În același timp, ne propunem să avem în portofoliul nostru clienți care și-au făcut un scop din a practica o agricultură sustenabilă și ecologică.” a declarat Raluca Nicolescu, Director Executiv IMM, Raiffeisen Bank.

Întrucât agricultura sustenabilă are un potențial imens și insuficient valorificat, cu doar 3% suprafață ecologică în exploatare în România, acest parteneriat își propune să reducă barierele fermierilor în ceea ce privește accesul la finanțare și la programe menite să faciliteze conversia de la agricultura convenționalaă la cea organică. În scurt timp, pionerii agriculturii sustenabile vor găsi în oferta Raiffeisen Bank un produs dedicat nevoilor lor, cu o dobândă redusă, creșterea sumei finanțate pe hectar și perioada de rambursare extinsă.

„Acest parteneriat are ca scop susținerea agriculturii românești pentru a deveni mai eficientă, dar și sustenabilă, ecologică. Când am luat această decizie, ne-am gândit și la unul dintre principiile agriculturii: prin asociere, devii mai puternic. Noi, la RWA Raiffeisen Agro România, avem o experiență de peste 100 de ani, valoroasă pentru fermieri, iar Raiffeisen Bank vine cu expertiza sa în soluții de finanțare. Este, fără îndoială, un parteneriat benefic pentru toate părțile implicate” a declarat Bogdan Radu, CEO RWA Raiffeisen Agro România.