RIVAL 75 GD – „rivalul” buruienilor dicotiledonate din culturile de cereale păioase

În general, culturile de cereale păioase sunt invadate de buruieni dicotiledonate, buruieni care germinează atât în toamn[, cât și în primăvara. Aplicarea încă din toamnă a unui erbicid ţine culturile curate.

În ultimii ani, din cauza evoluției vremii, cu ierni foarte blânde, multe specii de buruieni (Veronica sp., Matricaria sp., Thlaspi arvense, etc.) s-au dezvoltat și chiar înmulțit, devenind o problemă pentru culturile de cereale păioase, ceea ce în condițiile unei ierni normale, poate chiar geroase, nu ar fi fost posibil.

În acest context, recomandăm o soluție eficient, cu protecție de lungă durată: aplicarea încă din toamnă a erbicidul RIVAL 75 GD, fabricat în Romania (clorsulfuron 75%), în doza de 15-20 g/ha. Aplicat în toamnă, în postemergenţă timpurie, pe lângă buruienile dicotiledonate, poate combate și unele buruieni monocotiledonate, cum este cazul speciilor Apera spica-venti – iarba vântului și Lolium sp. O eficacitate maximă a tratamentului cu RIVAL 75 GD se obține dacă erbicidarea se face în condiții normale de umiditate atmosferică și sol. Nu se recomandă executarea erbicidării dacă culturile de cereale se află în stres hidric sau termic. În aceste condiții, erbicidarea se amână până la venirea primei ploi sau după irigarea culturii.

Aplicarea erbicidului RIVAL 75 GD încă din toamnă asigură  culturi curate atât în toamna, cât și în primăvara, cu mențiunea că în primăvara, numai dacă este cazul, se poate efectua încă o erbicidare, această lucrare putându-se efectua chiar mai tărziu.

Aplicarea încă din toamnă a unui erbicid în culturile de cereale păioase face ca multe din buruienile problemp să fie combătute cu succes.