Roxana Găman, KWS: “Cele mai importante lucruri într-o relație de business și de parteneriat sunt respectul și încrederea!”

Interviu cu Roxana Găman – Country Manager Sfeclă de zahăr România KWS Semințe

Cum definiți termenul de femeie carieră în acest domeniu al agriculturii?

Până acum câțiva ani de zile, domeniul de agribusiness era ocupat preponderent numai de bărbați. În ultimii ani, vedem din ce în ce mai des, femei in poziții de top si middle management, lucru care mă onorează dar și mă motivează să pot aduce un plus în acest domeniu, prin susținerea unor programe strategice care să aducă avantaje fermierilor și partenerilor din piata de agribusiness și susținerea dar și promovarea agriculturii românești la nivel local, European și Global.

Care este secretul succesului profesional al femeilor?

Succesul, nu cred neapărat că are legătură cu faptul că ești femeie sau bărbat. Dar cred, că acesta vine atunci când înțelegi foarte bine specificul domeniului de activitate, când cunoști foarte bine clienții și te poți pune în locul lor, pentru a veni cu soluții, suport și un plan de dezvoltare pe termen lung, alături de aceștia. Cele mai importante lucruri într-o relație de business și de parteneriat sunt respectul și încrederea care nu se câștigă imediat, este nevoie de timp, de cunoaștere, de susținere reciprocă.

Ce elemente definitorii vă motivează în activitate?

Orice companie, organizație, cooperativă, asociație sau fermă este fondată și condusă de oameni. Lăsând la o parte criteriile de performanță și obiectivele pe care trebuie să le îndeplinim în orice companie, cel mai important lucru este relația interumană, fie că vorbim despre un client, coleg sau partener de business și este cea care rămâne și dăinuie peste ani.

Ce sfaturi oferiți tinerelor aspirante la o carieră de succes?

În general și mai ales în ultima vreme, sfaturile le dăm din ce în ce mai ușor, fără a cunoaște bine persoanele, pregătirea acestora, aspirațiile și visurile lor. Ce este cu adevărat important, este să facem cu plăcere ceea ce ne dorim, și nu doar ca necesitate, să muncim mult, să ne dorim mai mult și să ne autodepășim profesional, având convingerea că visurile pot deveni realitate.

Vă rugăm să transmiteţi un mesaj tuturor femeilor care activează în agricultură.

Tuturor doamnelor și domnișoarelor care activează în agribusiness, le doresc o primăvară frumoasă, cu sănătate, cu multe împliniri, dar cel mai important să avem condiții climatice benefice unui an agricol prosper.