S-a constituit Comitetul de Masiv din Grupa de munți Banat și Poiana Ruscă!

Agenția Națională a Zonei Montane cu sprijinul și susținerea reprezentanților de la Consiliul Judetean Caras-Severin și a secretarului de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale – domnul  Aurel Simion, a organizat prima reuniune a Comitetului de Masiv din Grupa de munți Banat și Poiana Ruscă, la Consiliul Județean Caraș-Severin.

Evenimentul a fost prezidat de dl. Romeo-Dan Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, alături de care au participat: domnul Ioan Dragomir – prefect – Prefectura Caraș-Severin, domnul Ioan Popa – primar – Primaria Resita, dl. Aurel Simion – secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, reprezentanți ai instituțiilor locale și județene.

Cu unanimitate de voturi, domnul Romeo-Dan Dunca – președintele Consiliului Judeţean Caraș-Severin, a fost ales în funcția de președinte al acestui comitet de masiv care se va ocupa de politicile și strategiile de dezvoltare durabilă din zona Banatului și Poiana Ruscă.

În funcția de vicepreședinte al comitetului a fost ales domnul Ion Bădin – vicepreședinte – Consiliul Judetean Hunedoara.Comisia tehnică s-a constituit din următorii membri:- domnul Ovidiu Iosif Pădurean – primarul comunei Dobra, Hunedoara;- doamna Adina Bâte – director – Directia Agricola Caras Severin;- doamna Mariana Caplat (reprezentată de domnul Laurențiu Chețan) – șef serviciu ST Timiș – ANANP.