Semănătoarea DIRECTO NO – proiectată special pentru semănatul direct!

După cum sugerează și numele, semănătoarea DIRECTO NO este proiectată pentru însămânțarea directă a diferitelor culturi în sol necultivat, pe terenuri cu miriște, în culturi intermediare sau pe soluri grele și pietroase. Într-o singură trecere puteți semăna până la trei tipuri de culturi sau puteți aplica îngrășăminte în timpul semănatului.

Modelul DIRECTO NO este echipat cu un buncăr presurizat cu două camere, având o capacitate totală de 5.000 de litri. Întreaga capacitate a buncărului cu două camere poate fi utilizată pentru semănatul unui tip de cultură sau o cameră poate fi umplută cu îngrășământ care să fie aplicat în același timp cu semințele. În combinație cu unitatea de semănat ALFA DRILL pot fi plantate până la trei tipuri de semințe sau pot fi aplicate simultan microgranule într-o singură trecere.

Unitățile de semănat ale semănătorii DIRECTO NO sunt dispuse pe două rânduri. Distanța între rânduri este de 16,7 centimetri. Distanța dintre brăzdarele de semănat este o condiție prealabilă pentru randamentul ridicat al acestora, de exemplu, la înființarea culturii intermediare sau în cazul culturilor cu volum mare de materie organică, cum ar fi mulci după recoltarea porumbului pentru boabe.

Unitatea de semănat ALFA DRILL poate fi montată pe DIRECTO NO pentru înființarea concomitentă a trei culturi sau pentru aplicarea microgranulelor. Unitatea de semănat are o capacitate de 400 de litri.

Brăzdarele de semănat cu disc brevetate depun semințele la o adâncime de însămânțare identică pe întreaga lățime a mașinii și copiază perfect terenul denivelat atât longitudinal, cât și lateral. Presiunea descendentă ridicată, de 250 kg per brăzdar, garantează plasarea de calitate a seminţelor chiar și în soluri grele. Adâncimea minimă de însămânțare este de 2 cm. Distanța dintre rânduri este de 16,7 cm pentru trecerea fără probleme a brăzdarelor de semănat pe terenuri cu cantități mari de reziduuri de cultură sau masă vegetală.