Sfaturi iscusite pentru combaterea buruienilor problemă din culturile de porumb

Porumbul este o cultură cu grad mare de îmburuienare, iar buruienile anuale și perene, în special costreiul din rizomi, ridică cele mai mari probleme. Specialiștii ALCEDO recomandă ASTRAL 40 OD, soluția iscusită care combate mohorul (Setaria spp.), iarba bărboasă (Echinochloa spp.) și costreiul din semințe și rizomi (Sorghum halepense).

ASTRAL 40 OD este un erbicid sistemic, selectiv care este absorbit prin frunze și rădăcini, se translocă până la nivelul vârfurilor de creștere, stopând diviziunile celulare și creșterea buruienilor, provocându-le în final uscarea. Doza omologată este de 0,8 l/ha pentru combaterea buruienilor monocotiledonate anuale, cu aplicare în postemergență, când plantele de porumb au 4-6 frunze, iar buruienile monocotiledonate au 2-4 frunze. Pentru combaterea costreiului din rizomi sau a altor graminee perene, doza omologată este de 1,0-1,5 l/ha, cu aplicare în postemergență, când plantele de porumb au 4-6 frunze, iar costreiul din rizomi are 15-20 cm.

Important! ASTRAL 40 OD este compatibil cu fertilizantii foliari MICROFERT U și MICROFERT ZN și se poate aplica în amestec pentru prevenirea carențelor de zinc și a altor nutrienți necesari creșterii și dezvoltării plantelor de porumb. Mai multe sfaturi pentru erbicidarea culturii de porumb: https://www.sanatateaplantelor.ro/combaterea-buruienilor…/